Leiutis sündis Hierarhiliste infotehnoloogiate laboratooriumis ning kannab nime “piktograafiline bioresonantsmodulaator”, selgitas üks selle projekti autoritest Valeri Melnikov.

Tema sõnul eksisteerivad looduses lisaks üldtunnustatud gravitatsiooni- ja elektromagnetväljale ka teised informatsiooni kandvad väljad. “Sellised infoväljad kaasnevad alati elektrimagnetväljadega ning kiirguvad näiteks teleriekraanidest, arvutimonitoridest ja mobiiltelefonidest,” märkis laboratooriumijuhataja Melnikov.

Tema hinnangul on infoväljad inimese tervise seisukohalt märksa ohtlikumad kui elektromagnetväljad, kuna lõhuvad inimese biovälja. “Elektromagnetväli lõpeb 20-30 cm kaugusel monitorist, infoväli ulatub aga 6-8 meetrini,” selgitas teadlane.

Modulaatori mõte seisneb infoväljade ülikõrgsagedusliku biopatogeense mõju kompenseerimises.

“Aparaat kujutab endast tikutopsisuurust plaati, mis sisaldab keeruliste graafiliste kujutiste ehk siis geomeetriliste sümbolite kompleksi. Tänu neile seadmestab modulaator infovälja sagedused vastavalt biovälja sagedustele, saavutamaks nende harmoonilise koostoime,” selgitas Melnikov.

Kui teleri vaatamine halvendas veerand tunniga verenäitajaid (erütrotsüütide rakulist adaptsiooni) inimesel ligi kahekordselt, siis modulaatori kasutamine teleri vaatamisel viis need näitajad 15 minutiga tagasi normi.

Teadlane täpsustas, et kui kinnitada modulaator monitori või mobiiltelefoni korpuse külge, saab infovälja kahjulik mõju blokeeritud ning monitori ees istumine või telefoniga rääkimine muutub universaalseks terapeutiliseks protseduuriks.