Dermophis donaldtrumpi nime saanud liik on peaaegu pime ning just see ongi peamine tunnus, mis ettevõtte esindaja sõnul looma ning USA presidenti omavahel ühendab. "Kui me nägime looma ning teie presidendi sarnasusi, ei suutnud me looma nimetamise õiguse omandamisele vastu panna," ütles firma asutaja Aidan Bell Washington Postile.

Firma märkis välja saadetud pressiteates, et sümboolne on ka see, et loom on ohustatud kliimamuutustest. "Ta on väljasuremisohus oma nimekaimu kliimapoliitika tõttu," kirjutas firma pressiteates. Siinkohal peavad firma esindajad silmas Donald Trumpi otsust Pariisi kliimaleppest välja astuda.

Kõnealune siugkonnaline

Bell tõi lisaks välja hulga veel mitmeid asju, mis tema arust siugkonnal ja USA presidendil ühist on, näiteks halb nägemine - Donald Trump näeb tema sõnul maailma vaid must-valgetes toonides ning oma laste abistamine kõikide vahendite abil - siugkonnal on selleks lisakiht nahka, milles ta järeltulijad toituvad, "Donald Trump aga annab oma lastele kõrgeid kohti Valges Majas," ütles Bell.

USAs peetud oksjonil müüdi ka teiste liikide nimetamisõigusi, kuid Dermophis donadtrumpi nimetamise eest käidi ilmselgelt välja kõige rohkem raha. Tõsi, veel ei kanna loomakene ametlikult USA presidendi nime, enne on vaja see kinnitada bioloogide poolt ning täita kõik muud nimetamise protsessid.

Neopalpa Donaldtrumpi

Donald Trumpi nime kannavad ka teised liigid, näiteks Neopalpa Donaldtrumpi nime kandev koi, kellel on presidendiga sarnane "juuksepahmakas" ning fossiilne merisiilik Tetragramma donaldtrumpi, mille leidja William Thompson andis isendile selle nime, kuna Donald Trump oli ta lemmik presidendikandidaat.