Värskelt avaldatud raporti kohaselt leiab nõukogu, et inimeste geneetiline muundamine on moraalselt lubatav. See võimaldaks elimineerida päritavad haigused, kuid ka muuta inimeste väljanägemist. Nõukogu hinnangul on ka viimane täiesti vastuvõetav, niikaua kuni see ei suurenda diskrimineerimist ega lõhesta ühiskonda.

"Alguses aitab selline lahendus vältida geneetiliste häirete pärimist," ütles Gizmodole Karen Yeung, Nuffieldi nõukogu esindaja. "Samas võib tehnoloogia arenedes lahendus aidata vanematel saavutada ka laiemaid lastega seotud eesmärke," ütles ta.

Hiina teadlased olid esimesed, kes inimese embrüot geneetiliselt muundasid - nende eksperiment leidis aset 2015. aastal, kuid embrüo hävitati mõni aeg pärast eksperimendi toimumist. Sarnaseid teste tegid 2017. aastal ka USA teadlased, kuid ka nemad pidid oma embrüo hävitama. Ühendkuningriigi ja USA seadused nõuavad, et geneetiliselt muundatud embrüod peavad olema hävitatud eksperimendi algusest alates kahe nädala jooksul.

Siiani ühtegi geneetiliselt muundatud inimest sündinud ei ole ning tõenäoliselt ei sünni geneetiliselt muundatud inimest järgmise 10-20 aasta jooksul. Põhjuseks on see, et hetkel ei peeta geneetiliselt muundatud inimese sündimist veel piisavalt ohutuks - organismide geneetiline muundamine on alles lapsekingades.