"Energiamajanduse riiklik arengukava näeb ette, et ka lähitulevikus annavad põhilise elektritoodangu põlevkivil töötavad elektrijaamad. Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS eesmärk on olla jätkusuutlik ja konkurentsivõimeline elektrienergia tootja. See eeldab keskkonnasäästlikuma tehnoloogia rakendamist. Uued plokid põletavad põlevkivi tsirkuleerivas keevkihis, mis on oluliselt keskkonnasõbralikum kui vanades plokkides kasutatav tolmpõletustehnoloogia," sõnas Eesti Energia Narva Elektrijaamad AS juht Ilmar Petersen.

Riigihange korraldatakse põhimõttel "võtmed kätte", mis tähendab seda, et jaama valmides peaks Eesti Energia ainult nuppu vajutama ja elekter hakkab tulema.

Hetkel käib võimalike pakkujate sobivuse hindamine ja ehitamisleping on kavas sõlmida aasta pärast ja siis selgub ka jaama lõplik maksumus. Hetkel on spekuleeritud summadega 5 miljardit ja rohkem krooni.

Ehitust klavatsetakse finantseerida omakapitali ja laenurahaga ning võimalikku toetust uue energiaploki ehitusele on arutatud ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumiga. Kuna elektrienergia tootmist mõjutavad mitmed tegurid - n CO2 kvoodimajandus jne - siis langetatakse otsus, kas ehitatakse üks või kaks energiaplokki, alles 2011. aastal.