Ameerikas tehtud katsetest selgub, et ka pärast 120 tunnist ärkvelolekut saavad delfiinid tähelepanu nõudva ülesandega hakkama sama hästi kui enne, vahendavad
.

Sam Ridgway ja ta kolleegid San Diego California Ülikoolist õpetasid kahele täiskasvanud silmikdelfiinile Nayle ja Sayle selgeks, et kui juhuslike ajavahemike järel kõlava pika piiksuva signaali peale üht teatavat hooba lükata, siis saavad nad väikese maiuspala. Aga õige signaal tuli loomadel ära tunda lühemate piiksude taustal, mis kostsid iga poole minuti tagant.

Kui delfiinid viie ööpäeva järel mingeid vaimse väsimuse märke ei ennustanud, tegid Ridgway ja ta kaastöötajad ülesande raskemaks. Nad hakkasid nõudma, et delfiinid teeksid kahe erisuguse visuaalse signaali peale kahte isesugust häält, aga ka selle ülesandega said delfiinid 120 magamata tunni järel hiilgavalt hakkama, ilma et tulemused märgatavalt kehvemaks oleks jäänud.

Teadlased oletavad, et delfiini vaim püsib virge tänu sellele, et mereimetajad oskavad magada ainult ühe ajupoolkeraga korraga.