Hoone arhitektiks on hispaanlane Santiago Calatrava. Torn on plaanitud kompleksi nimega Dubai Creek Harbour keskpunktiks. Kompleksi arendajaiks on Aure-con ja Emaar Properties ning torn läheb maksma peaaegu miljard dollarit.

Torni rajamisel kasutatakse keskset betoonsammast, mis saab olema varustatud terastrosside võrguga kaitseks tuulte eest.

Šeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum teatas peale nurgakivi asetamise tseremooniat esmaspäeval, et uus torn on inimkonna ajaloo uus väljakutse. "See on võistlus, mille juhtpositsiooni Araabia Ühendemiraadid väärivad," teatas ta. "Torn on meie linna uus süda ja ülemaailmse tähtsusega maamärk. Inimkonna ainsaks piiriks või laeks on meie kujutlusvõime."

Töö võib alata! Dubai liider šeik Mohammed bin Rashid al-Maktoum (paremal) aplodeerib uue torni nurgakiviüritusel.

Torn nimega Torn peaks valmis saama aastaks 2020, mil Dubais toimub Expo 2020. Ei saa aga välistada, et selleks hetkeks on naabrid Saudi Araabiast oma kõrgprojektiga sellest juba mööda läinud - nimelt tahetakse seal samaks aastaks valmis saada torni nimega Jeddah Tower, mis alguses pidi tulema lausa 1,6 kilomeetri kõrgusele küündiv. Praeguste plaanide järgi peaks selle kõrguseks saama siiski 1008 meetrit ehk napilt üle kilomeetri. Ja pilvedesse ihaldatakse mujalgi - Jaapanis on arutatud, et aastaks 2045 võiks Tokyos valmida 1,7 kilomeetri kõrgune Sky Mile Tower.