Programmi hinnangul õnnestuks ära hoida 20 miljoni tonni süsihappegaasi keskkonda paiskamine, kui britid õpiksid lihtsalt toitu mitte raiskama. See on 2,4 protsenti Ühendkuningriigi kogu kasvuhoonegaasiheitest, vahendab Roheline Värav.

Aruande põhjal raiskavad Ühendkuningriigi kodumajapidamised aastas 8,3 miljonit tonni toitu ehk siis söök moodustab majapidamiste prahist hirmuäratava 22 protsenti. Ühe majapidamise kohta teeb see 330 kg aastas ehk 6 kg nädalas.

Äravisatavast toidust 2,2 miljonit tonni tuleb sellest, et mingit toitu valmistati liiga palju ja 2,9 miljonit lasti halvaks minna. Tegelik toiduvalmistamisel tekkiv praht, nagu kõikvõimalikud koored ja kondid, moodustavad äravisatavast toidukraamist suhteliselt väikese osa.

Tundub, et peale keskkonna ei mõtle perekonnad ka oma rahakotile. Keskmine leibkond viskab aastas ära 8400 krooni väärtuses toitu. Kui peres on lapsi, ulatub see koguni 12 000 kroonini.

Peale raiskulastud toidu enda tuleb kulude osas arvestada ka prügistatud söögikraami vedamisele, töötlemisele ja prügimäele ladustamisele kuluvale rahale. Pealegi on just toidul komme lagunedes metaani eraldama hakata. Metaan on aga keskkonnakaitsjate ammune nuhtlus ja peavalu.

Aruande põhjal viskavad britid aastas ära:

* 860 000 tonni värsket köögivilja ja salateid
* 870 000 tonni karastusjooke
* 500 000 tonni värsket puuvilja
* 680 000 tonni pagaritooteid
* 660 000 tonni kodus valmistatud toitu
* 290 000 tonni liha ja kala
* 530 000 tonni piimatooteid ja mune
* 190 000 tonni kooke ja maiustusi
* 67 000 tonni mitmesuguseid pisemaid suupisteid