“Kaitseministeeriumil puudub arvamus maavälise elu olemasolu või puudumise kohta. Ministeeriumi käsutuses ei ole vahendeid spetsiifiliselt taoliste nähtuste olemuse tuvastamiseks,” teatab ministeerium oma veebilehel.

„Taolistest juurdlustest ei ole riigikaitsele mingisugust kasu ning nende puhul on tegemist kaitseressursside ebaotstarbeka kulutamisega. Lisaks juhib UFO-vaatlustele reageerimine kaitseministeeriumi ressursse kõrvale riigikaitsele olulistelt ülesannetelt. Eelolevat arvestades ning eesmärgiga rakendada kaitsekulutusi kõige tõhusamal moel oleme otsustanud, et alates 2009. aasta 1. detsembrist lõpetab UFO-vaatlustest teatamise abitelefon tegevuse ja vastav e-postiaadress muutub kehtetuks.”

Kaitseministeerium teatas, et ei reageeri enam teadaannetele UFO-vaatlustest ega algata nende kohta juurdluseid. Käimasolev programm eriosakonna UFO-toimikute avaldamiseks riigiarhiivis jätkub siiski endistviisi.

Kummastaval moel avalikustati teade osakonna sulgemise kohta juba mullu detsembris, kuid see toimus nii varjatult, et keegi ei pannud tähele. Kuninglike õhujõudude High Wycombe’i baasis tegutsev osakond asutati 1950. aastal. Selle käigushoidmine nõudis aastas 83 000 dollarit.

Endise X-toimikute osakonna viimane avaldatud aruanne UFO-vaatlusest kannab aastaarvu 2008, on 26 lehekülge pikk ning selle võib leida siit.