„Täna teatas Blackwater Worldwide, et nende 55 meetrine laev McArthur on valmis aitama laevnikke seoses üha kasvavate probleemidega Adeni lahes,” kinnitas firma oma teates. „Olles firma, mis on rajatud endiste Mereväe eriüksuslaste (Navy SEALs) poolt, firma kelle teenistujate nimekirjas on 50 000 endist sõjaväe ja jõustruktuuride professionaali, oleme me eriti võimekad antud juhul laevaäri aitama,” vahendab firma sõnu Wired.

Somaalia piraadid on käesoleval aastal rünnanud kaubalaevu üle saja korra. USA koos oma liitlastega on tõdenud, et neil pole nii suurt laevastikku, et tagada iga laeva turvalisus. Seega on laevade omanikud hakanud nüüd Blackwater’i tegev-asepresidendi Bill Matthews’i sõnul nende poole pöörduma.

Blackwater on otsimas omale uusi tuluallikaid, kuna nende peamise äri tulevik, milleks on diplomaatide ja ärimeeste kaitsmine Iraagis, muutub iga päevaga ebakindlamaks. Blackwater kaitseb veel tõrjerakette Jaapanis, koolitab Taiwani salapolitseid ja päästab blondiine Keenias. Peale selle ehitab firma oma helikopteritest, lennukitest ja UAV’dest koosnevat õhuväge.

Selle peale, kuidas rahvusvaheline (mere)õigus käsitleb ühe hambuni relvis erafirma tegevust võõra riigi rannikuvetes, on parem mitte mõelda...