Tänu betoonalustele
on generaatorite paigaldamine ka ökönoomsem ning tornide püsti saamine on kiirem. Suurimaks kasuks on aga fakt, et betoonaluseid kasutades võib ehitada kõrgemaid tuulegeneraatoreid, saades nii elektritootmisel rohkem efektiivsust, vahendab Fyysika.ee portaali Ecogeek.

Eelnevalt valatud betoonaluse laiem põhi lisab turbiinidele ka rohkem stabiilsust, sest koormus jaotub üle suurema pinna. Kasutada saab lihtsaimat ringikujulist põhja, mis vähendab kuluva betooni hulka 60-70% võrra. 

Ehitusega seotud eelistele lisaks saab betoonalust kasutades suurendada ka tornide kõrgust, viies turbiini tugevamatesse tuultesse või kasutades suurema diameetriga labasid. Metallist tuulegeneraatorid on keerulised transportida ning ehitada, kuid lisades eelnevalt valatud betoonaluse tornile kohapeal juurde, võib torni ehitada kuni 30 meetrit kõrgema.

Betoonaluseid on võimalik toota kohapeal, vähendades seega transpordikulusid. Eelvalatud betoonalused on palju lihtsamad transportida, sest need valatakse osadena ning pannakse alles kohapeal kokku. Betoon on ka tugevam materjal ning peab kahjustustele paremini vastu. Betoon ei lähe ka rooste ning erinevalt terasest ei vaja ta ka korrapärast värvimist.