Uurijad on avastanud, et tablett muudab seda, mis naistele meeste juures meeldib - ja võib seega muuta nende mees-eelistusi, vahendab Daily Telegraph.

See tähendab, et naised, kes pärast väljavalituga kohtumist rasestumisvastaste tablettide kuurile jäävad, võivad oma kaaslast järsku vähem veetlevaks pidama hakata.

Sheffieldi ülikooli uurijad, kelle töö avaldati ajakirjas Cell, usuvad, et taoline mõju võib viia iselaadse "mitteloodusliku valiku" ja geneetilise ühilduvuse kahanemiseni.

On teaduslik fakt, et naiste meeldivus meestele ja nende enda arusaamine veetlevusest kõiguvad sõltuvalt naisterahva menstruaaltsükli faasidest. Vahetult enne ovulatsiooni tundub naine meestele veetlevam ning peab ise külgetõmbavamaks "mehisemaid" mehi.

Tableti võtmine tühistab selle tsükli ning seetõttu eelistavad naised edaspidi kogu kuu vältel samasuguseid mehi: see tähendab, naiselikumaid ja kodusemaid meesterahvaid, kes on nendega geneetiliselt sarnasemad.

Uurijad usuvad, et suurte populatsioonide lõikes võib selline tendents märkimisväärseks kujuneda.

"Tableti kasutamisel võivad olla olulised tagajärjed paaride moodustumisele, nagu ka järgnevale abielusuhtele ja järglaste saamisele; seega võib sellel olla mõju suurtele populatsioonidele," ütleb Sheffieldi ülikooli looma- ja taimeteaduste teaduskonna doktor Alexandra Alvergne.