Asteroidiohtu uurinud teadlased ja sõjaväelased soovitavad luua ülemaailmse hoiatuskeskuse, mis informeeriks valitsusi koheselt võimalikust asteroidiohust. Eriti ohtlikuks peetakse asteroidi tungimist atmosfääri pingelistes piirkondades, näiteks Indias ja Pakistanis.

Igal aastal tungib Maa atmosfääri ja plahvatab umbes 30 mitmemeetrise läbimõõduga asteroidi, kusjuures isegi kõige väikesemad neist vabastavad plahvatades niisama palju energiat kui Hiroshimale visatud aatomipomm, märkis BBC.

Juuli alguses märkas üle Ukraina lennanud Iisraeli piloot taevas sinist sähvatust, mis meenutas maa-õhk tüüpi raketti, kuigi Ukraina võimud kinnitasid, et ühtegi raketti ei ole välja lastud. Eksperdid usuvad, et piloot nägi asteroidi poolt Maa atmosfääri sisenemisel põhjustatud plahvatust.

Eksperdid kohtusid USA pealinna Washingtonis, et arutada, mis oleks juhtunud siis, kui sarnane plahvatus oleks toimunud India-Pakistani pingekoldes. Selline vahejuhtum võib vallandada paanika ja see omakorda tuumakonflikti.