Teemal “Arhitektuur on võim” pangandusguru ja Merko nõukogu liige Indrek Neivelt, keskkonnamõjude ekspert, Hendrikson&Ko juhatuse esimees Heikki Kalle, Eesti Jalgpalli Liidu president Aivar Pohlak, arhitekt Margit Mutso, majandusgeograaf ja poliitik Hardo Aasmäe ning arhitektuuriajaloolane ja professor Mart Kalm.

Üritust modereerib Ülar Mark Eesti Arhitektide Liidust. Loengutejärgset pooltundi rikastab veinide degusteerimisega Plaadipunkt, keda esindab Eesti Sommeljeede Assotsiatsiooni asepresident Rein Kasela. Sissepääs on tasuta.

Välkloengute sarja eesmärk on soodustada ühiskonna, arhitektide ja kinnisvaraarendajate vahelist dialoogi, haarata avalikkust kaasa rääkima meid ümbritseva keskkonna ehk avaliku ruumi kujundamisel.

Välkloengutel kõnelevad tuntud arhitektid, kunstnikud, kirjanikud, muusikud, sportlased, filmikunstnikud, ajakirjanikud ja arvamusliidrid. Iga loeng koosneb 9-minutilistest ettekannetest, kus esineja tutvustab oma seisukohti etteantud teemal.

Loengusari püüab ajendada kuulajat aktiivselt valdkonnas kaasa mõtlema ning tekitada arhitektuuriteemadel avalikku diskussiooni, viia ühiskonda arusaamist, et arhitektuur on meie kõigi asi. Loengud lõppevad avatud diskussiooniga esinejate ja kuulajate vahel.