Kunagi inimesi Kuu poole teele saatnud võimsatest rakettmootoritest on mõned nüüd merepõhjast üles tõstetud, vahendab NASA.gov.  NASA administratiivjuht Charles Bolden õnnitles töörühma eduka operatsiooni puhul:

„Ligi aasta tagasi jagas Jeff Bezos meiega oma kavatsust tuua ookeanist välja F-1-tüüpi rakettmootorid, mis 1960. aastate lõpul ja 1970. aastate algupoolel aitasid Apollo astronaute Kuule toimetada.

Tunneme Jeffi ja tema meeskonnaga koos elevust, andes teada, et Atlandi ookeani põhjast ongi õnnestunud kätte saada kaks Saturn V tüüpi raketi võimsat esimese astme mootorit. Avastus on ajaloolise tähtsusega. ... Jääme ootama mootorite restaureerimist Bezose töörühma poolt ja avaldame kiitust Jeffi otsusele teha võimalikuks nende ajalooliste mälestiste eksponeerimine laiemale avalikkusele.

Jeff ja tema kolleegid ettevõttest Blue Origin aitavad tuua lähemale kommerts-kosmoselennunduse ajastut ning me oleme kindlad, et meie jätkuva koostöö peatseks tulemuseks on tsiviilisikute pääs kosmosesse, uute töökohtade loomine ning Ameerika juhtpositsiooni kindlustamine innovatsiooni ja kosmoseavastamise vallas.“ 

Koostöös ettevõtetega Dynetics Inc ja Pratt & Whitney Rocketdyne uurib NASA nüüdistööstuse tehnikaid, mis võimaldaksid raketisüsteemi ohutuses ja usaldusväärsuses mööndusi tegemata F-1-rakettmootorit taskukohasemaks ja jõudsamaks muuta.

Juba viiekümnendate lõpus välja töötatud F-1 on seni võimsaim Ameerikas loodud vedelkütuse-rakettmootor; kusagil pole kunagi laotusse lennutatud suuremat ühekambrilist, ühedüüsilist vedelkütuseraketti. Nende mootoritega anti Apollodele Maa atmosfäärist väljumiseks vajalik kiirendus, kusjuures kanderaketi osad pudenesid alla kindlasse regiooni Atlandi ookeanis.

Otsust hakata arendama võimsat rakettmootorit, mis suudaks toimetada suurt lasti kosmosesse, kihutas omal ajal tagant venelaste edu kosmose vallutamisel, nagu hiljem ka USA kava võtta ette lend ümber Kuu ja toimetada inimene Kuu pinnale.