Kosmoseprügi kujutab endast mitmesuguseid orbiidile viidud, kuid kasutuks muutunud esemeid, nagu oma töö ära teinud raketiastmed ja satelliidid ning nende tükid. Töötavatele satelliitidele ja kosmosejaamadele kujutab võimalik kokkupõrge sellise prügiga arvestatavat ohtu, vahendavad
.

Kuid mida lähemale jõuab tulevaks aastaks ennustatud Päikese aktiivsuse maksimum, seda soojemaks köeb termosfäär, Maa atmosfääri kõige välimisem kiht enne ülihõredat eksosfääri. Ja mida soojemaks termosfäär läheb, seda kaugemale maailmaruumi ta paisub, vahendavad Vikerraadio Teadusuudised.

Ta ei paisu küll väga kaugele ega ole üldse väga tihegi, aga kosmoseprügi teele hakkab sellegipoolest üha rohkem gaasimolekule sattuma. Nende molekulidega kokku põrkava kosmoseprügi kiirus kahaneb ning prügi kukub seniarvatust varem allapoole tihedamasse atmosfääri, kus suurem osa sellest ära põleb.

Ameerika Ühendriikide kosmoseameti NASA juhtteadlane Nicholas Johnson kirjutab NASA kosmoseprügi-alases kvartaliväljaandes Orbital Debris Quarterly News, et paisuv termosfäär on juba kiirendanud kosmoseprügi põlemist.