Marriotti hotelliketi uusim rajatis The Courtyard-Residence Inn Central Park on väidetavalt kõrgeim hotell Põhja-Ameerikas.

The Courtyardi 378 numbrituba asuvad korrustel 6–33. 261 numbritoaga Residence Inn, mis tegutseb samas hoones kõrgemal, 37.–65. korrusel, võtab vastu vaid kliente, kes jäävad kostile vähemalt viieks ööks.

Viie kvartali kaugusel Manhattani kesksest haljasalast Central Park’ist ning umbes kümne minuti tee kaugusel Times Square’i väljakust tegutsev kahenimeline topelthotell hõlmab täisteenindusega parkimisala, 6000 ruutmeetrist koosolekusaali ja vabaõhu-supelkompleksi; tubades on võimalik täiendava tasuta kasutada WiFi-raadiokohtvõrguteenust.

Kõrghoonete kavandamise, projekteerimise ja ehitamise uurimisele ja kajastamisele pühendunud ning maailma kõrgema hoone tiitli omistamisega tegeleva rahvusvahelise nõukogu CTBUH (Council on Tall Buildings and Urban Habitat) osutusel edestab 228,6 meetri kõrgune uus Marriott oma tiitlipretendendist sõsarhotelli, Detroidi kobarpilvelõhkujas Renaissance Center tegutsevat 221,5 meetri kõrgust Detroit Marriotti.

Kumbki ei küündi aga ligilähedalegi maailma kõrgeimale hotellile. Dubais asub mitu rekordiliselt kõrget hotelli, kuid neist kõrgeim on järjekordne Marriott — 354,8 meetri kõrgune JW Marriott Marquis.

Marriotti hotelliketi väiteid vaidlustab siiski veel üks USA hotell, Atlanta linnas tegutsev Westin Peachtree Plaza. Ehkki nii CTBUH-i veebilehel kui mitmel pool mujal on selle kõrguseks märgitud 220,4 meetrit, kinnitavad hotelli esindajad, et hoone tegelik kõrgus on hoopis 229,8 meetrit. Kui väide peaks tõele vastama, on Westin Peachtree Plaza veidi rohkem kui meetri jagu kõrgem kui The Courtyard-Residence Inn Central Park.