Eraldivõetuna oli keskmine ookeanitemperatuur läbi aegade märtsikuus mõõdetutest kõige soojem, maismaatemperatuur aga soojuselt neljas. Lisaks oli möödunud jaanuari-märtsi periood senimõõdetutest soojuselt neljas. NOAA andmed ulatuvad tagasi aastasse 1880, vahendab Novaator ScienceDaily uudist.

Kombineeritud ookeanipinna ja maismaa temperatuur oli 2010. aasta märtsis keskmiselt 13,5 kraadi, mis on 0,77 kraadi kõrgem 20. sajandi keskmisest -12,7 kraadi. Ookeanipinna temperatuur oli senimõõdetuist kõrgeim -0,56 kraadi kõrgem 20. sajandi keskmisest (15,9 kraadi). Globaalne maismaa temperatuur oli 1,36 kraadi kõrgem 20. sajandi keskmisest, mis on 5,0 kraadi ehk siis kokku mõõdetutest soojuselt neljas.

Tavalisest soojemad tingimused valitsesid pea kõikjal maailmas, eelkõige Põhja-Aafrikas, Lõuna- ja Kesk-Aasias ning Kanadas. Tavalisest jahedam oli ilma Põhja- ja Lääne-Euroopas, Mongoolias ja Ida-Venemaal, Mehhikos, Põhja-Austraalias, Alaska lääneosas ja USA kaguosas.

El Niño nõrgenes märtsis tagasihoidliku tasemeni, kuid andis siiski olulise panuse troopikapiirkonna kõrgematesse temperatuuridesse ja üleüldisesse ookeani soojenemisse. NOAA andmete põhjal jätkub El Niño mõju põhjapoolkerale vähemalt kevade lõpuni.

Arktilise merejää kattuvus oli märtsikuus 15,1 miljonit ruutkilomeetrit. See on 4,1 protsenti alla 1979. -2000. aasta keskmist ulatust ning mõõtmiste ajaloo (alates 1979. aastast) väiksuselt viies. Jääkate saavutab märtsikuus tavaliselt maksimumi, see aasta oli 17. järjestikune märts, mil Arktika jääkate jäi alla keskmise.