Iga inimene on muidugi erinev ja kõike, mida teisel pool maailma hoopis teistsugustes tingimustes elav ja tegutsev arst soovitab, ei tasu kindlasti puhta kullana võtta. Ent arvestades, et mitmete ülikoolide audoktori Hinohara spetsialiteet oli just pikaealisusega tegelemine (ta aitas Jaapanis juurutada iga-aastasi arstlikke ülevaatusi, tänu millele keskmine eluiga riigis tähelepanuväärselt pikenes), tasub ta tähelepanekuid ehk siiski lugeda.

Business Insider on vahendanud intervjuud, mille Hinohara andis aastal 2009 Japan Timesi ajakirjanikule Judit Kawaguchile. Tollal 97-aastase arsti peamine nõuanne oli: ära mine pensionile. Või kui lähed, siis palju hiljem, kui 65-aastasena. Ta selgitas, et riigis oli 65 aastat pensionieaks siis, kui keskmine oodatav eluiga oli 68. Et nüüd elavad inimesed palju kauem – eriti Jaapanis, kus oodatav keskmine oli aastal 2015 peaaegu 84 – peaksid nad ka palju hiljem pensionile minema.

Nagu öeldud, käis Hinohara tööl veel sel kevadel ning tal oli kombeks pidada märkmeraamatut, kus olid kuni viieks aastaks plaanid ette tehtud. Vana arsti tööpäevad olid veel 97-aastasena teinekord 18-tunnised.

Hinohara soovitas ka vähem muretseda õige toitumise ja unetundide täismagamise pärast ja katsuda selle asemel hoopis rohkem elu nautida. „Me kõik mäletame, kuidas lastena, kui meil lõbus oli, unustasime sageli süüa või magada. Ma usun, et me võime seda suhtumist ka täiskasvanupõlves hoida," ütles ta. "On parem, kui me ei väsita keha liiga paljude reeglitega nagu näiteks „õige“ lõunaaeg või uneaeg.“

Samas ütles Hinohara, et pika elu ihaldaja ei tohiks ülekaaluline olla - ükski väga kõrgesse ikka jõudnud inimene pole paks. „Hommikusöögiks joon kohvi, klaasi piima ja pisut apelsinimahla, milles on tilk oliiviõli," kirjeldas ta enda menüüd (taaskord, keegi ei tohiks seda sõna-sõnalt järgima hakata, kuna inimesed on erinevad - Forte). See on hea arteritele ja hoiab ka mu naha terve. Lõunaks joon piima ja söön mõned küpsised, aga kui mul kiire on, siis ei söö ma midagi. Mul ei ole kunagi kõht tühi, sest ma keskendun oma tööle. Õhtusöögiks on köögiviljad, natuke riisi ja kala ja kaks korda nädalas 100 grammi tailiha."

Muude soovituste seas kiitis Hinohara veel ka liftile trepi eelistamist („võtan alati kaks astet korraga, et lihased liikuma saada,“ ütles ta) ja alati ise oma asjade tassimist.