1. Suurem osa vanadusele viitavaid märke nagu kortsud ja pigmendilaigud  on tingitud liigsest päikesevõtmisest juba enne 18-aastaseks saamist.  

2. Päikese käes viibimine soodustab rosaatsea-nimelise nahahaiguse tekkimist. Sümptomiteks on punetavad ja ketendavad piirkonnad näol.

3. Kaitse oma silmi! Üheks peamiseks vanadusega seotud silmakae põhjuseks  on liigne päikesevalgus.

4. Ülemäärane päikese käes viibimine suurendab nahavähiriski.

5. Liigne päikse keäs viibimine tekitab vähieelseid haiguskoldeid — inetuid punakaid või pruune laike nahal, mis võivad hiljem vähiks areneda.

6.  Päikespõletuse tagajärjel tekivad nahale mõnikord pruunid plekid. Abi on päikesekaitsekreemist. Pruunid plekid tekivad vanuse tõustes suuremal osal täiskasvanutest ning üks põhjusi on liigne päevitamine varasemate aastate jooksul.

7. Tõsi on, et päiksekiirguse mõjul võib akne ajutiselt taanduda, sest päike mõjutab naha välimisi kihte. Ent samal ajal toodab nahk päikese kaasabil rohkem rasvu, ja see paneb nahabakterid agressiivselt paljunema. Varjulisse paika jõudes hakkavad kogunenud rasvad, bakterid ja surnud naharahud pinnale tõusma.   

8. Kui akne on muutnud sinu naha pigmenti, tasub päikesest pigem hoiduda. Päevitamine muudab pigmendi veelgi tumedamaks ning ravile raskemini alluvaks.  

9. Päikesevalgus kahjustab juuksefolliikuleid ja muudab karva hapraks. Päike võtab juustelt loomuliku värvi ja soodustab nende enneaegset vananemist.

10. Solaariumi UV-kiired tungivad sügavale naha sisse ning on kahjulikumad kui looduslik päike.