YouTube'i idee seisneb selles, et iga selline video pakub samal ajal vaatajale kõnealuste teemade kohta ka alternatiivseid vaatenurki. Info selle kohta tuleb ei kusagilt mujalt kui Wikipediast, vahendab The Verge.

See uuendus tuleb YouTube'i jaoks olulisel ajal, sest viimasel aasta jooksul on videoplatvormi tabanud eri skandaalid ning neid on süüdistatud ka ekstremsitliku sisu üle tehtavas liiga nõrgas järelevalves.

Popkultuuri festivalil South by Southwest (SXSW) uuendusest teatanud Wojcicki näitas publikule ka näidet videotest, mis käsitlesid USA esimesest Kuul käiku ja keemiasabsid ehk chemtrail'e ning millele olid lisatud Wikipediast pärit info ja/või vastava Wikipedia lehekülje link

Erinevad tekstikastid või ka Wikipedia lingid hakkavad vastuoluliste videote juures ilmuma järgmise paari nädala jooksul, täpsustas ta.

Kuigi Wikipedia on nn rahvaentsüklopeedia, mille on kirja pannud hulk vabatahtlikke ning ei ole seetõttu kasvõi ülikoolides ametliku teadlusliku allikana aktsepteeritud, sisaldab see siiski neutraalsemat ja empiiriliselt laiemat informatsiooni erinevate vandenõuteooriate kohta kui YouTube'i sensatsioonilised videod.

Wojcicki jättis täpsustamata, kui palju vandenõuteooriaid sisaldavaid videosid on neil plaanis alternatiivse infoga rikastada, kuid kinnitas, et see nimekiri kindlasti aja jooksul täieneb.