Ajapikku on firma siiski ka erandeid teinud. Näiteks jõudsid arvutile Halo järjega, hiljuti veel Rise of the Tomb Raider, mis ilmub kunagi (neelatus) ka suurele pahale PlayStation 4-le.

Aga järgmine üllataja on juba alates 2005. aastast Xboxisid kaunistanud kihutamissari Forza Motorsport, mis leiab teise kodu Windows 10 arvutis.

Microsoft katsetab selle puhul seninägemata, aga paljutõotavat taktikat, millest võivad teoreetiliselt võita nii Xkastid kui ka PC.

Kevadel arvutile jõudva teose nimi on Forza Motorsport 6: Apex. See on "nuditud" variant sarja seni uusimast jaost Forza Motorsport 6, mis ilmus septembris Xbox One'ile. Ja uus variant on tasuta!

Nuditud tähendab:

* 63 autot (algupärases Xbox One'i variandis 460!)
* 6 kihutamispaika (algupäraselt 26)
* radadest on teada Circuit de Spa-Francorchamps ja Top Geari testirada
* autodest on teada 2017 Ford GT ning 1973 Pontiac Firebird Trans Am SD-455

Apex lubab samas kasutada kuni 4K resolutsioone, mida Xboxil muidugi ei saa. Microsoft lubab ka, et see on alles esimene samm, et Forza imelist maailma arvutile pakkuda.

Arvutivariandis on veel uuendusi: uus eesmärkide ja skoorisüsteem, kus iga sündmus on unikaalne. Spotlight Series pakub Showcase'ide stiilis uusi sündmusi ja hakkab regulaarselt värskendusi saama. Kuni tootja ära tüdineb, muidugi.

Forza on Microsofti Studiosi toodetav, seni ainult Microsofti enda Xbox-konsoolidele ilmunud kihutamissari. Esimene jagu ilmus 2005. aasta mais; nüüdseks on saadaval juba kuus Forza Motorsporti ja kaks Forza Horizoni, kõik täitsa soojalt vastu võetud.

Järgmise Forza sarja väljalaske esmaesitlus toimub juuni keskel USA-s mängumessil E3. Kaaneautoks on valitud Lamborghini superauto Centenario, mis jõuab kihutamismängudest esimesena just Forza sarja.

Kes nüüd aru ei saanud, et miks arvuti-Forzast on võita nii arvutil kui ka Xboxidel... kihutamissari leiab uusi huvilisi tänu arvutile, kes ju võivad tahta konsoolikat proovida. Ja arvuti saab hea üsna realistliku kihutamise, midagi vahelduseks Live for Speedile ja Project Carsile.