Xbox Game Pass tuleb turule juba sel kevadel ja hakkab maksma $9.99/€9.99 kuus. Selle hinna eest saab teenuse tellija ligipääsuenam kui sajale erinevale Xbox One'i ja Xbox 360 mängule, kirjutab ajaveeb M Kuubis.

Nimetatud teenusega on hetkel lubanud liituda sellised mängude väljaandjad nagu 2K, 505 Games, BANDAI NAMCO Entertainment, Capcom, Codemasters, Deep Silver, Focus Home Interactive, SEGA, SNK CORPORATION, THQ Nordic GmbH, Warner Bros. Interactive Entertainment ja loomulikult Microsoft ise.

Xbox Game Passi nimekirjas olevad mängud saab oma konsooli alla laadida ja neid saab mängida ka siis, kui parajasti puudub internet. Lisaks on võimalik nimekirjas olevaid mänge omale päriseks osta ja Xbox Game Passi omanikud saavad nende ostude pealt soodustust.

Et tagada pidevalt uuenev nimekiri, siis iga kuu vahetatakse Xbox Game Passis saadaolevaid mänge.

Xbox Game Passi teenus jõuab kasutajateni millalgi sel kevadel. Kuid piiratud arv valitud Alpha Preview kasutajaid saavad teenust juba praegu testida.

Kasutasin eile juba ka võimalust teenusele pilk peale visata, kuid nagu eelpool kirjutatud, siis tegemist on testversiooniga ja mängude valik on hetkel üsna piiratud. Hetkel leiab sealt kokku ainult 21 mängu ja neistki on suurem osa vanad Xbox 360 mängud, mis loomulikult on kõik proovitavad ka Xbox One'i konsoolil.

ekraanitõmmis

Xbox One'i mängudest leidub seal hetkel Defence Grid 2, Gears of War: Ultimate Edition, Halo: Spartan Assault, Max: The Curse of Brotherhood ja Sunset Overdrive.

Antud valik on hetkel siiski lihtsalt väike pilguheit sellest nimekirjast, millele kasutajad ligi hakkavad saama kui Xbox Game Pass välja tuleb. Microsoft on hetkel kinnitanud, et teenuse väljatuleku hetkel peaks nimekirjast leidma üle 100 erineva mängu, mille hulgas on esimesel kuul sellised nagu Halo 5: Guardians, Payday 2, NBA 2K16 ja SoulCalibur II.

Esialgu tuleb teenus ainult Xbox-konsoolidele, kuid Microsoft plaanib tulevikus sama teenust pakkuda ka Windows 10 kasutajatele.

Kas ma ise hakkaksin Xbox Game Passi teenust kasutama? Ei, suure tõenäosusega mitte. Põhjus on siinkohal lihtne, enamik neist mängudest, mida ma tõesti mängida või proovida olen tahtnud, on mul juba ära proovitud või läbi mängitud. Ning uusi huvitavaid mänge tuleb niipalju peale, et ma ei leia ühtegi põhjust vanade mängude proovimiseks, mille vastu mul pole kunagi huvi olnud.

Seetõttu ilmselt on antud teenus minusugustele mänguritele täiesti kasutu. Täpselt samamoodi nagu on kasutud teenused minu jaoks EA Access ja Netflix.

See aga ei tähenda, et antud teenusel ei oleks turgu. Kindlasti on hulgi neid mängureid, kel pole õigel ajahetkel olnud seda aega või raha, et omale vastav mäng soetada ja leiavad sealt nimekirjast ilmselt nii mõnegi mängu, mida 10 dollari või euro eest kuus mängida tahaks.

Ivar Krustok (Meile Meeldib Mängida) arvab, et kui seal on umbes 100 mängu hulgast valida ja isegi kui 80% neist peaksid olema Xbox 360 mängud, siis ta kavatseb Xbox Game Passi teenust kasutama hakata.

“See teenus on minusuguste mängurite jaoks nagu loodud, kelle mängude kogu ei ole just kõige suurem ja igat uut Xbox One'i mängu ei raatsi osta. Pakutava teenuse kaudu aga saaksin piisavalt erinevaid mänge proovida, mida ma nagunii eelistan sellele, et ühte ja sama mängu pikalt järjest mängida," lisas Ivar.