Veebilahenduste pakkuja Wunderkrauti poolt tehtud uuringust selgub, et Wordpress suurendas eelmise aastaga võrreldes turuosalust 3,93%. Tänu sellele saavutas Wordpress Eestis liidripositsiooni ja on nüüd 21 protsendiga enim kasutatav veebi sisuhaldustarkvara.

2013. aastal oli liidripositsioonil Joomla (18%) ning selle kannul Wordpress 17protsendilise turuosalusega. Joomla kasutamine vähenes sel aastal 2% võrra. Lisaks Wordpressile suurendasid turuosalust enim veel Silverstripe ja Edicy.

Võrreldes eelmise aastaga kaotasid populaarsust peale Joomla veel Hansanet, Saurus CMS, Tiger CMS ja Infinit CMS.

Ülemaailmse veebitehnoloogiate analüüsiga tegeleva W3Techs andmetel on Wordpress ühtlasi ka maailma populaarseim sisuhaldustarkvara 60-protsendilise turuosaga. Seega kasutatakse Wordpressi rohkem kui iga neljanda veebilehekülje loomiseks ja haldamiseks. Joomla turuosa on selle uuringu andmeil 8,7% ning Drupalil 5,4%.

Veebimajutus.ee kaubamärgi all veebidomeene ja kodulehekülje lahendusi pakkuva Elkdata juhi Margus Merilai sõnul on Wordpressi populaarsus igati mõistetav. „Teame omast kogemusest, et väga paljud Veebimajutus.ee kliendid kasutavad oma veebilehtede sisu haldamiseks just nimelt Wordpressi, sest seda on lihtne kasutada ja mugav juurutada,“ ütles Merilai.

Merilai sõnul on kasutusmugavus ja lihtsus väga olulised, sest üha enam teevad inimesed ise oma veebilehekülgi ja vähem kasutatakse professionaalide abi. „Seetõttu kasutavad ka kliendid aina rohkem näiteks meie Tee-ise-veeb Edicy täislahendust veebilehekülgede loomiseks ja haldamiseks.“