Tõsi, 2009. aasta oktoobris saabunud Windows 7 hakkas opsüsteemile eraldatud failiruumiks 16 GB küsima (Vistast alates oli 15 GB).

Aga ikkagi muljetavaldavalt pikk aeg, mille vältel on saanud sama võimsa süsteemiga ikka uusi Windowseid jooksutada!

Windows 10 saab 29. juulil üheaastaseks; selle tähistamiseks saabub 2. augustil allalaadimiseks suur uuendus Anniversary Update. See muudab arvutinõudeid kõrgemaks esimest korda 7 aasta jooksul.

Muudatused on tegelikult praktikas vähenõudlikud ega sunni kiiruga uut süsteemi soetama:

* 2 GB töömälu (seni võis 32-bitine Windowsi süsteem piirduda 1 GB-ga)

* seadme püsimälu või eraldi füüsiline kiip peab toetama turvatehnoloogiat TPM 2.0 – aga süsteemi saab Windows 10-le nn värskendada ka ilma selleta. Ja kui uus arvuti osta, on tugi juba nagunii olemas.

* Windows 10 Mobile võib nüüd töötada kuni 9-tollise ekraaniga seadmel (seni kuni 7,9), Windowsi arvuti ekraani suurus võib nüüd alata 7 tollist (varem alates 7,9).

(Tehnoloogia TPM aitab toimida mitmetel turvalahendustel nagu Passport, paroolide krüpteerimine, 4K sisu voogedastamine ja kaitse selle ilma loata kopeerimise vastu.)

Anniversary Update'i suurimaid uuendusi on see, et brauseriga Edge saab hakata lõpuks ometi laiendusi (pluginaid) kasutama. Lausa imeline, et see võimalus oli terve esimese aasta jooksul puudu.