Põhjustest üks tuntumaid on ilmselt see, et Windows 10 pakub kõigile eri Windowsi-seadmetele (PC-arvutid, tahvelarvutid, nutitelefonid, Xbox One) sama välimusega kasutajakeskkonda.

Sama Windows kõikidele platvormidele, ekraanisuurusest hoolimata, nagu kõlab slogan.

Vaikselt aga tilgub infot, et päris nii see pole. Esiteks on kõigile Windows 10 seadmetele mõeldud universaaläppide mobiilivariantide spetsiifilisi lisasid nagu puuteekraani tugi, ühe-käe-režiim vms.

Teiseks puudub alla 8 tolli suuruse ekraaniga Windows 10 seadmetel töölaua-vaade, mis omane arvutivariandile. See kõlab iseenesest muidugi mõistlikult, sest mis kasu oleks Desktopist 5-tollisel telefoniekraanil.

Aja jooksul lisandub infot kindlasti juurdegi ja saame näha, kui palju MSi uue opsüsteemi arvuti- ja mobiilivariant siis täpselt sarnanevad.

Osavad poisid

Lõpetuseks ja teemat veidi muutes peab tõdema, et Microsoft oskas nädala eest toimunud suure Windowsi-pressiürituse meisterlikult välja mängida.

Nad näitasid mitte ainult palju uut ja põnevat, vaid ka jätsid mitmeidki intrigeerivaid küsimusi siiski samas õhku (näiteks: kui universaalsed need universaaläpid siiski on?).

Ja lisaks tilgutavad nüüd järgnevalt aina uusi infokilde meedia ette, et iga päev või hiljemalt kahe tagant taas millegagi uudisekünnist ületada.

Täna saabus ka teade, et suurfirma on kvartali majandustulemustega vägagi rahul, eriti tänu Minecrafti ja Surface-tahvelarvutite müügile.

Viimane olla nüüdseks miljardi-dollari-äri, mille täpne selgitus on samas nii hägune, et reaalse seisu kohta võib mitu päris erinevat järeldust teha. Alates sellest, et nad loodavad kunagi Surface'ide müügiga miljard dollarit käivet teha.