Windows 10 põhibrauser on Edge (töönimega Project Spartan), mis vahetas välja senise Internet Exploreri*.

Seni võis arvata, et Edge'i kasutamiseks peab Windows 10 installima. Kuid Microsoft pakub seda kogemust nüüd lahkelt ka neile, kellel Win10 (veel) pole või ei tahagi seda opsüsteemi hankida.

Abikäe ulatab selline nipp nagu VM-i (virtuaalmasina) kasutamine, mida saab käivitada kuni 90 päevaks.

VM on kogumik faile, mis sisaldab infot virtuaalse arvuti kohta ja mida saab tööle rakendada spetsiaalse rakenduse (hüperviisori) abil.

Tuntuim virtuaalmasin on Java interpretaator, aga MS lõi selle ka Win10 tarbeks ja lisab sellele lahkelt ka kõik uuendused, mis saabuvad tulevikus Win10-le.

Windows 10 VM töötab Windowsi-arvutis Hyper-V 2012, VirtualBoxi või VMware'i vahendusel. Linuxi kasutaja peab leppima ainult VirtualBoxiga. Mac-arvutil aitavad Parallels, VirtualBox ja VMware.

Samuti saab kasutada Vagrant boxi, millel on VirtualBox ja QEMU tugi. Ja hiljem lisandub Edge'iga tutvumise võimalus teenusele Azure RemoteApp.

Kes vapralt lõpuni luges, isegi kui enam midagi aru ei saanud, siis ära tunne end rumalana. Sa ei peagi teadma, mida see kõik tähendab. Kui väga vaja, küll mõni arvutitundja tuttav aitab ja asja ära korraldab!

* IE pole muuseas kuhugi kadunud ja elab Win10-s edasi ja MS toetab seda uuendustega Win10 kogu eluaja jooksul. Aga põhibrauser on Edge.