Täpsemalt muidugi mitte igale piraadile, vaid neile, kes seni Windows 7 või 8/8.1 illegaalset koopiat kasutavad. Tootja loodab sellega piraatluse vastu võidelda, eriti Hiinas, kus see on midagi rahvusliku spordi taolist.

Piraadid saavad Windows 10 alla laadida ja paigaldada nagu kõik seadusliku koopia omanikud.

See toimub muidugi e-poes Windows Store, kuhu MS lisab "mehhanismi, mille abil mitteehtsad Windows 10 PC seadmed saavad ehtsaks, olgu siis Windowsi täiustamise või ostmise teel".

(Huvilistele lisan ka algupärase tsitaadi: We will provide a mechanism for non-genuine Windows 10 PC devices to 'get genuine' via the new Windows Store, whether they are upgraded versions of Windows or purchased.)

Mainitud Windows Store'i "mehhanism" on kättesaadav terves maailmas, kuigi selle olemus on veel täpsustamata.

Forte pakub, et lisandub mingi sõbralik teade stiilis: "Oi, teie Windows paistab olevat ebaehtne, kas tahate natuke maksta ja selle ehtsa vastu asendada? Kui ei taha, pole hullu, Win10 on nii äge, et võite selle igal juhul alla laadida!"

Windows 10 ilmub tänavu suvel. Tootja pakub legaalse koopia puhul ilmselt mingeid lisahüvesid nagu tasuta rakendused või lisatäiendused opsüsteemile.

Microsoft kinnitab siiski, et piraatkoopia baasil Windows 10 hankija ei saa automaatselt opsüsteemi kasutamiseks ametlikku litsentsi (valid licence). Aga tavakasutaja seisukohalt on selle tõiga tähtsust raske näha.