Praegu on e-pood ikka puudulik, kohe niivõrd, et pikaajaline Windowsi tarkvara arendaja on tulivihane ja kutsub avalikult seda boikoteerima. Vähemalt seni, kuni MS asja korda teeb.

Avatud koodiga 3D-mootori Irrlicht arendaja Nikolaus Gebhardt väidab, et Windows 10 e-poe otsing on nii vigane, et seda võib kasutuks nimetada.

Gebhardt kirjeldab oma ajaveebipostituses "Miks sa peaksid hoiduma Windows 10-le äppide loomisest", kuidas tema mitme rakenduse niigi madalad müüginumbrid on Windows 10 ajal praktiliselt nulli vajunud.

Mees kirjeldab:

Te ei leiaks mu äppe terve poe piires. Kui te mu äpi täpset nime ei tea, siis seda ei leia. Võite tippida iga sellega seostuva märksõna või kirjelduse, ja otsing ei too ikka seda välja.

Selle asemel reastab otsing lihtsalt 2-3 muud, kasutut äppi. Üldse kokku.

Foorumite põhjal tundub, et see probleem on ka paljudel teistel arendajatel. Microsoftiga ühendust võttes saavad kõik aga, tundub, sama sõnumi, mis ütleb põhimõtteliselt: MS ei suuda oma otsingut kontrolli alla saada.

Teised arendajad on Gebhardti sõnu kinnitanud ja kirjeldanud ka, kuidas äpid Windows 10 Mobile'i ja Windows Phone 8 e-poest üldse haihtuvad. MS-ilt on palutud asjade kordaajamist juba kuude kaupa, aga probleem on püsima jäänud.

Äppide leidmine on osutunud problemaatiliseks ka Apple'i ja Google'i e-poodides, aga Microsoftil on olnud teoreetiline eelis selle näol, et arvutikasutajad saavad otsinguid sooritada suuremal ekraanil kui tavalise nutiseadmega.

Windowsile (arvutile või telefonile) loodud äppe on samas seni oluliselt vähem kui iOS-i või Androidi puhul. Seetõttu on raske vigast otsingut õigustada.

Üldse kipuvad ka populaarsed äpid Windowsile jõudma palju hiljem kui iOS-ile ja Androidile. Windows Store on aga keskpäraseid rakendusi täis. Aga see on juba teine teema.

(allikas: ExtremeTech)