WhatsApp on kolmest suurima aktiivse kasutajaskonnaga – tänavuse veebruari seisuga miljard täis! – nii et alustamegi sellest.

Nimelt hakkab WhatsApp lõpuks ometi videokõnesid pakkuma, mis sealt veel puudu oli. Androidi äpi beetas märgati uut võimalust juba möödunud kuul, aga nüüdsest muutub see kättesaadavaks siis kõigile.

Kui sa oma WhatsAppis videokõnede võimalust veel ei näe, siis varu veidi kannatust, kuna arendab laiendab kasutajaringi tasapisi, mitte ei püüa kohe kõigile pakkuda. Nii on tänases tarkvaramaailmas kombeks.

WhatsApp on saadaval Apple'i, Androidi ja Windowsi nutiseadmetele. Äsja selgus ka, et kõige rohkem aktiivseid kasutajaid on rakendusel Indias – nimelt 160 miljonit.

Skype

Skype'il oli vähemalt 2015. a augusti seisuga umbes 300 miljonit aktiivset kasutajat, nii et see on ka ikka päris suur ja tähtis teenus.

300 milli pole siiski veel miljard, nii et uute kasutajate jahil on arendajad otsustanud muu hulgas Skype'i kasutamise senisest palju lihtsamaks muuta.

Nüüd võid tarkvara paigaldamise ja Microsofti või Skype'i konto abil sisse logimise asemel lihtsalt külastada veebiaadressi skype.com, vajutada hästi nähtaval olevat ekraaninuppu Start a conversation (Alusta vestlust) ja võidki suhtlema hakata!

Kõik Skype'i tavavõimalused on esindatud, saad hääl- ja videokõnet teha, tšättida (ka kuni 300 inimesest koosneva grupiga), faile jagada, koguni endale nime valida.

Tavalise Skype'iga võrreldes miinuseid on, kuigi mitte suuri: vestlused säilivad ainult 24 tunni jooksul, lauatelefonile helistada ei saa, uudne Skype'i otsetõlge ei toimi.

Nii et pole paha, kui sa kasutada Skype'i ajutiselt ainult selleks, et keegi just palus.

Tinder

Ja lõpuks kohtinguäpp Tinder, mis on tavamõistes "suhtlusäpp" siinsest kolmest kõige vähem. Aga siiski.

Tinderi arendajad on südamed rindu võtnud ja esialgu kolmes suurriigis (USA, Kanada, Ühendkuningriik) muutnud kasutajale kättesaadavaks valida endale rohkemate sooliste kuuluvuste hulgast kui traditsioonilised mees/naine.

Valik võib olla transgender, trans-mees või -naine, või ka tegelikult mida iganes kasutaja soovib. Ka saad soolist kuuluvust üldse mitte täpsustada ning samas valida, kas tahad Tinderi-vastena leitav olla, kui keegi otsib just nimelt meest või naist.