Yahoo News vahendab, et järgmise aasta esimesest veebruarist ei toimi rakendus enam Apple'i seadmetel, mis kasutavad vanemat operatsioonisüsteemi kui iOS 8, Androidi kasutajad peavad aga jälgima, et nende kasutatav tarkvara oleks uuem kui 2.3.7 versiooninumbrit kandev Android Gingerbread.

Ettevõte toob ka välja, et juhul kui praegu peaks iOS 8 tarkvara telefoni paigaldatud olema, siis uusi kasutajaid sellise telefoniga hetkel luua ei saa. Kasutada saab vaid juba olemasolevat kontot.

Muutused ootavad ees ka Windows Phone'i operatsioonisüsteemi kasutavaid telefone, mida küll õnneks maailmas ülemäära olla ei tohiks. Nende telefonide kasutajad on aga rakendusega kimpus oluliselt varem - tugi sellistele seadmetele kaob juba selle aasta lõpuga. Ka Microsoft ise on soovitanud oma telefoniplatvormi kasutajatel kolida teise operatsioonisüsteemi peale, kuna Windows Phone'il puudub mitmete rakenduste tugi.

WhatsAppi omanikfirma Facebooki hinnangul puudutavad kõik rakenduse toe lõpetamisega seonduvad muudatused maailmas ühtekokku miljoneid inimesi. Muudatuste põhjusena nimetatakse seda, et rakendust tahetakse edasi arendada, kuid vanemad operatsioonisüsteemid ei paku funktsionaalsust, et seda teha.

Kuidas kontrollida oma telefoni tarkvaraversiooni?

Selleks, et välja selgitada, millist tarkvaraversiooni telefon kasutab on mitu võimalust. Apple'i seadmetel tuleb avada seadetemenüü (Settings) ning otsida sealt üldmenüü (General) alt üles telefoni näitajaid puudutav alaosa (About). Sealt on võimalik versiooninumbrit kontrollida.

Androidi kasutavatel telefonidel on vaja samuti minna seadetemenüüsse ning otsida sealt kõige alt samuti üles telefoni näitajaid puudutav osa (About Phone). Erinevate tootjate telefonidel võib aga Androidi puhul esineda erinevusi, kuid üldjoontes peaks protsess umbes selline välja nägema.