Enamasti tähendab see suhtlusteenuste ja -äppide kasutamist, mis pakuvad tavapärase suhtlemisega võrreldes teatud lisahüvesid (miskipärast kergem end avada kui silmast silma, vestluse juurest järsku eemaldumist peetakse normaalseks või vähemalt ei teki sellest nii palju pingeid). Aga siiski muutuvad aina mugavamaks ka need variandid, mis pakuvad reaalselt video ja/või hääle abil suhtlemist.

Hea näide: Skype'i lisateenus Skype Translator, mis võimaldab kasutajate häälkõnesid ühest keelest teise tõlkida. Sina räägid, tarkvara kohe siis tõlgib.

ST alustab testvariandi kujul tegevust lubaduste kohaselt juba tänavuse aastanumbri sees. Esialgu on seis siiski tagasihoidlik: kasutamiseks on valmis USA ja Mehhiko ning ainult inglise ja hispaania keel.

Aga pole hullu, see on veel testvariant ja tulevikus lisandub nii keeli kui ka riike, kus kasutamine võimalikuks muutub. Muide, veidral kombel toimus äpi esmakordne avalik näitamine saksa ja inglise keelte osalusel.

Häälkõnede kõrval suudab ST ka teksti tõlkida, aga see pole muidugi meie digiajastul enam mingi suur asi. Skype ise suutis juba siiani 40 keelest teksti teise keelde "ümber panna".

Microsoft viitab, et uuest äpist võivad palju kasu lõigata üliõpilased. USA ja Mehhiko tudengite osalusel seda eelnevalt ka testiti, mis ilmselt selgitab algset keeltevalikut.

Äpi headust ja tulevasi arenguid me veel teada ei saa, kuid fakt on see, et Skype Translator muudab (digi)suhtlemise taaskord võimaluserohkemaks ja lahedamaks!

Kui tahate Skype Translatorit katsetada, paluge luba selle testvariandi allalaadimiseks.

Ma viibin küll Eestis, mitte USAs ja Mehhikos, kus teenuse arendajad selle esialgu käivitavad, aga registreerida sain küll. Seepeale saabus määratud e-postiaadressile kinnitus, et olen "järjekorras koha saanud".

Lisainfoks selgub e-kirjast, et teenuse testvariant:

* käivitub tänavuse aasta lõpus (ega palju aega pole jäänud),
* toetab 8.1 või uuema Windowsiga seadmeid (see tähendab 8.1 või Windows 10 avalikku testvarianti),
* muutub kättesaadavaks paari teguri põhjal nagu millal registreerusin ning seal märgitud huvipakkuvad keeled ja seadmetüüp. Kuna ma märkisin Windows 7, mida reaalselt kasutan, siis läheb testvariandi ootamine vast mingil hetkel sujuvalt valmisväljalaske ootamiseks üle...