Mojang Studiose ja Double Eleveni koostöös valminud märulirollikas meenutab "Diablot".

Oma lihtsa ülesehitusega on "Minecraft Dungeons" mäng, mis suudab pakkuda midagi nii uutele kui kogenud mängijatele.

Žanrile kohaselt on mängija ülesandeks monstritega arveid klaarida ning seeläbi üha parema varustuse jahtimine. Saadud varustusel on erinevad omadused (näiteks võib külmrelv välku lüüa või vastaseid mürgitada, mõni laskerelv tulistab kiiremini jpm).

Teos sisaldab kuut erinevat raskustaset lõõgastavast seiklusest kuni pingelise madistamiseni. Ja see on mängu tugevus: võimalus valida, millist väljakutset mängija soovib.

ekraanitõmmis

Raskustaseme tõstmisel lisatakse mängu tugevamaid vastaseid. Samas on kõrgematel raskustasemetel leitud varustus parem, mis omakorda kannustab enda oskuseid proovile panema. Visuaalselt on mäng truu algmaterjalile. Maailm on kirgas, humoorikas ja kandiline – täpselt nagu "Minecraft".

Sätetest on olemas enamik tähtsamaid valikuid: kasutajaliidese suuruse reguleerimine, tavalisemad graafikasätted (V-Sync, FPS Limit, Anti-Aliasing, Bloom), helitugevused, muudetavad nupud jne.

Mitme puldi olemasolu korral on kahel kuni neljal mängijal võimalik mängu ühe seadme peal samal ajal mängida. Olemas on ka üle võrgu mitmikmängu tugi, selleks on loomulikult kõigil mängijatel vaja enda koopiat mängust.

Ülevaate kirjutamise ajal sisaldab "Minecraft Dungeons" üheksat omanäolist maailma. Iga maailm on osaliselt genereeritud, mis tähendab, et sama maailma uuesti külastamine peaks mängijale pakkuma natuke teistsuguse mängukogemuse.

Tegelikkuses mõjuvad genereeritud maailmad suhteliselt sarnastena – on erinevusi, aga need on väikesed. Kui nuriseda millegi kallal, siis võiks mäng sisaldada rohkem erinevaid maailmade tüüpe. Viimase info kohaselt on mängule plaanitud vähemalt kaks lisapaketti (DLC), mis sisaldavad kahte uut maailma.

ekraanitõmmis

"Minecraft Dungeons" on saadaval Windowsi, Xbox One'i, PlayStation 4 ja Nintendo Switchi platvormidele. Hind on 20 või 30 eurot.

Kallim versioon sisaldab lisaks mängule kahte lisapaketti, keepi ja lemmiklooma kana. Kui mängijale pakub huvi võimalikult hea varustuse kogumine ning kõrgematel raskustasemetel mängimine, siis on mängu pikkus umbes 20 või rohkem tundi. Mängu pikkus jääb 5 – 7 tunni kanti neile, keda kõrgemad raskustasemed ei köida.

Tegemist on väärilise lisaga "Minecrafti" maailma. Hind on kooskõlas mängu pikkuse ja kvaliteediga. "Minecraft Dungeons" toob mängijani värskendava tõlgenduse märulirollika žanrist.

Mida toob kaasa mängu tulevik, seda näitab aeg – juulis on oodata esimese mängulisa ilmumist.

Tugevad küljed:

• Hinna ja kvaliteedi suhe paigas
• Võimalik mängida üksi või mitmekesi
• Ei esita riistvarale kõrgeid nõudmisi
• Kirev maailm, kaasahaarav mängitavus

Nõrgad küljed:

• Mäng võiks sisaldada rohkem maailmu ja olla pikem

Ülevaade on kirjutatud PC-versiooni põhjal.