Mängukirjastajad mõistavad seda hästi ega hakka sind juulis millegi uue ja põnevaga tüütama.

Selle asemel kuulub kuu suuresti kordusväljalasetele, eriti nn uutele suurtele konsoolidele, et ka neid oleks põhjust käima tõmmata.

Lühendid mänguseadmete nimede kohta (Windows PC, Wii U ja Linux ilmselt täpsustamist ei vaja):

OS X: Mac-arvutid
X360: Xbox 360
One: Xbox One
PS3, PS4: vastavalt PlayStation 3 või 4
Vita: PS Vita

Child of Light
Platvorm: PS Vita
Ilmub: 1. juulil

Ubisofti erakordselt kunstipärane rollikas jõuab taskukonsoolile PS Vita; aprilli lõpus tervitasid seda Windows PC, Wii U, PS3, PS4, X360 ja One.

Selle inspiratsiooniallikad on mitmekülgsed ja maitsekad nagu legendaarse Jaapani animastuudio Ghibli looming, 90ndate kultusrollikad (Vagrant Story, Chrono Trigger, Final Fantasy VIII) ning ka hiljutised kunstiliste püüdlustega videomängud, mida leidub indie-vallas päris palju.

Käigupõhiste lahingutega teos on suhteliselt lühike, eriti rollika kohta, aga jääb kindlasti meelde tänu oma pildilisele stiilsusele.

Guacamelee! Super Turbo Championship Edition
Platvormid: PS4, Wii U, X360 ja One
Ilmub: 2. juulil

Ringihüplemist ja kaklemist pakkuv teos, mis rõõmustab silma oma mehhikoliku stiiliga. Esmakordselt Xboxidel!

The Last of Us Remastered
Platvorm: PS4
Ilmub: 30. juulil

PS3 kiidetuimaid mänge viimastel aastatel. Kui tahad mälu värskendada, loe (uuesti) Kaimar Paltsi suurepärast arvustust.

Kas see peaks nüüd juba PS4-le jõudma, kui PS3 on paljudes kodudes endiselt kasutusel ja au sees, on iseküsimus. Aga eks Sony soovib oma uusima konsooli lõbuvara-valikut soliidsemaks muuta.

Forza Motorsport 5: Racing Game of the Year Edition
Platvorm: Xbox One
Ilmub: 22. juulil

Ka Microsoft tahab oma Xbox One'i mängukogu parimate hiljutiste paladega soliidsemaks muuta. Aga kuna ka algupärane Forza 5 ilmus samal konsoolil, tundub see kordusreliis juba kasutum.

Oddworld: New 'n' Tasty!
Platvorm: PS4 (tulevikus ka Windows PC, Linux, OS X, Wii U, One)
Ilmub: 23. juulil

Uusversioon 1997. a kultus-platvormerist, mis sai aina ambitsioonikamaid järgi, aga kadus siiski peagi ajaloo prügikasti. Nagu näha, on see nüüd sealt taas välja õngitsetud.