Tipptelefoni omamine on kallis lõbu. Selle artikli peategelane iPhone 12 maksab Eesti edasimüüjatelt mitte vähem kui 819 eurot (hv.ee: hetkel odavaim 64 GB iPhone 12 Mini). Mis siis veel saab, kui see maha kukub ja nutikindlustus või kaitsekest puudus?

iPhone 12 võib olla aga seni vastupidavaim tipptelefon, mis müügile jõudnud. Kõigi selle nelja variandi (12, 12 mini, 12 Pro ja 12 Pro Max) ekraane "turvab" Apple'i poolt ülistatud uus kaitsematerjal Ceramic Shield.

Apple väitis seadme esitlusel, et see Gorilla Glassi autori Corning'iga kahasse loodud materjal ületab "eelkäijat" (eeldatavasti siis Gorilla Glass 6) vastupidavuselt neli korda. Prol ja Pro Maxil on lisaks 12 ja 12 mini alumiiniumraami asemel roostevabasest terasest raam ümber...

On siis tõesti kukkumiskindel tipptelefon lõpuks sündinud? Ega muidu ei tea, kui ei testi! Ülalolevas videos näedki, kuidas testija iPhone 12 ja 12 Pro eri kõrgustelt maha pillab.

Ja kae imet – tulemus on muljetavaldav. Rugged- ehk vastupidavustelefonidega muidugi võrrelda ei saa, aga tavaolukorras su telefon vaevalt meetri või isegi mitme kõrguselt betoonile maandub nagu videos.

Kui see pole juba piisav, siis võid lugeda veel tehnoloogiaseadmete testimise ja remondiga tegeleva Allstate Protection Plansi muljeid, mis samuti hiljuti iPhone 12 ja 12 Pro vastupidavust uurinud.

Nende kokkuvõte on sarnane: Ceramic Shield ei tee uusi iPhone'e purunemiskindlaks, aga õnnetu mahapillamine selle õitsvat välimust kohe ära ei riku.

See ongi kõik, mida ühe tipptelefoni ostja üldse loota võib. Enne polnud ju sedagi. Kui tahad rohkemat, osta paari aasta taguse riistvaraga vastupidavus-fon, mis võib maksta sama palju kui mõni soodsam praegune tippmudel.

Enne, kui iPhone 12 Pro aga läbi aega vastupidavaimaks tipptelefoniks tituleerida, peaks testima veel siiski Samsungi vastset lipulaeva Samsung Galaxy Note20 Ultra. Selle klaasist esi- ja tagakülge katab Gorilla Glassi uusim tavatarbe-kaitsematerjal Victus. Äkki Ceramic Shieldil on siiski konkurent olemas?