„Kui me kiiresti ei sekku, kasvab see hirmus nähtus täielikult kontrolli alt välja,“ ütles Terre des Hommes'i projektide direktor Hans Guyt Associated Pressile.

Guyti sõnul on seks veebikaamera vahendusel alaealistega, milles osalevad mehed rikastest lääneriikidest, kes maksavad vaeste riikide lastele seksietenduste eest, endiselt põlveotsas aetav äri ja tuleb kiiresti välja juurida.

„Ei ole veel liiga hilja,“ ütles Guyt. „Meie kõige hullem stsenaarium on, et sellega juhtub samamoodi nagu lapspornoga – mis on nüüdseks miljardi dollari äri kuritegelike rühmituste kätes.“

Terre des Hommes pani YouTube'i üles dokumentaalfilmi kümme nädalat kestnud uurimise kohta ning avaldab survet politseile ja poliitikutele, et võetaks rohkem ette selliste ebaseaduslike seksi-show'de peatamiseks.

„Meil ei ole vaja rohkem seadusi ... praegune seadusandlus on sobiv ja enam kui piisav, et seda tegevust katta,“ ütles Guyt ja kutsus üles uudsele lähenemisele selle probleemi vastu võitlemisel.

Terre des Hommes'i uudne lähenemine oli 3D animeeritud tüdruku Sweetie kasutamine selleks, et uurijad saaksid potentsiaalsete klientidega internetis vestelda.

„Kontakti otsivad mehed ujutasid meid üle, soovisid seksuaalset tegevust meiega,“ rääkis Guyt.

Esmaspäevase demonstratsiooni käigus logis üks uurijatest end Sweetiena avalikku jututuppa sisse. Sekundite jooksul hakati temaga pseudonüümide all vestlema ja „moosima“ tüdrukut, kes oli selgelt teatanud, et on kümme aastat vana.

Üks vestlus oli selline:

Sweetie: „Mida sa tahad näha?“

Kasutaja: „Sind.“

Sweetie: „Mille eest sa maksad?“

Kasutaja: „Alasti.“

Vestluse jätkudes lepiti kokku 20 dollari peale ja Sweetie küsis vestluskaaslase Skype'i aadressi, kuid ei jätkanud.

Guyti sõnul suutis Terre des Hommes tavapäraseid otsingumeetodeid kasutades, kuid häkkimisest hoidudes identifitseerida tuhat täiskasvanut 71 riigist, kes püüdsid Sweetie teenuseid kasutada. Ühegi isikut meediale ei avaldatud, kuid nende andmed anti edasi Interpolile.

Kõige rohkem oli kahtlusaluseid USA-st (254), Suubritanniast (110) ja Indiast (103).