Selge juhtimisstruktuurita ja end leegioniks nimetav häkkerite rühmitus on olnud aastaid tagasi tuntud selle poolest, et võidelnud kübermaailma vahendeid kasutades õigluse eest ning võimu kuritarvitamise ja ülekohtu vastu kõikjal maailmas. Nad on rünnanud näiteks nii ISISe, neonatside, vaalapüüdjate kui kunagise presidendikandidaadi Donald Trumpi servereid ning kasutanud seejuures legendaarset Guy Fawkses'i maski.

Viimastel aastatel on selle liikmed olnud justkui varjusurmas, kuid George Floydi surm politseinike käe läbi USAs Minneapolises on rühmitus taas aktiveerunud ja lubanud tuua päevavalgele „paljud politsei kuriteod", kirjutab BBC.

YouTube'i keskkonda on eile üles laaditud ka video, kus Anonymous esitab Minneapolise politseile hoiatuse sõnumiga „Expect us!":

Anonymouse kaela on viimastel päevadel juba veeretatud mitmeid küberrünnakui - näiteks viidi Minneapolise politseiosakonna veebisait nädalavahetusel DDoS rünnaku ehk masspäringute saatmise teel rivist välja.

Tõenäoliselt on sisse häkitud ka politseiosakonna infosüsteemidesse ning varastatud sealt e-posti aadresside ja paroolide andmebaas.

Veel on muudetud ühe ÜRO agentuuri veebisait pühendatud Floydi mälestusele ning selle sisu on asendatud teatega "Rest in Power, George Floyd" ning Anonymouse logoga. Twitteris jagatakse aga videoid, milles ilmneb, et politsei sidekanalites on kommunikatsioon olnud häiritud, kuna keegi sellel muusika mängima pannud.