Riigi Infosüsteemi Ameti tehtud uuring nutiseadmete kasutajate turvateadlikkusest näitab, et ca 40% tahvlite ja nuhvlite kasutajatest on digiturvalisuse suhtes ükskõiksed. „Tehnoloogiaga seotud turvariske tuleb osata nii ära tunda kui ka ära hoida, see on oluline igale nutiseadme kasutajale ja kogu Eesti riigile üha digitaliseeruvas maailmas,“ ütles digiõppe päeva korraldaja HITSA projektijuht Marit Dremljuga-Telk.

„Digiõppe päevaga tahamegi parendada täiskasvanute teadlikkust ja oskusi digiturvalisuse tagamisel, jagame infot ja näpunäiteid selleks, et me saaksime iseennast ja oma lähedasi interneti ja nutiseadmetega seonduvate ohtude eest kaitsta.“

Digiturvalisuse veebiseminarile on oodatud osalejaid kõikjalt Eestist. Seminaris jagab tehnoloogiaajakirjanik Hans Lõugas praktilisi nippe, mida igaüks meist saab enda kasuks tööle panna.

Miks logib tark kasutaja Facebookist pärast kasutamist välja, mida ma saan ennetavalt ise teha selleks, et oma kaotatud telefon tagasi saada, miks küsib Google minu telefoninumbrit – nendele ja paljudele teistele küsimustele saab vastuse digiõppe päeva veebiseminaril. Lisaks saavad kõik huvilised proovile panna argielu puudutavad teadmised digiturvalisusest värskelt valminud rakenduse abil.

Veebiseminari saab jälgida HITSA Innovatsioonikeskuse veebilehel täna kell 15.00-16.00: http://bit.ly/1OkJLHc.

Seminar on pärast seda järelvaadatav ka Delfi Fortest.