Filmi režissööri Peeter Vihma sõnul kutsub teos üles kodanikujulgusele ja mitte passiivselt rahule jääma poliitikute ning ärimeeste poolt peale sunnitud jamaga, vahendab Kahvel.ee.

Et film jõuaks laiema vaatajaskonnani, otsustasid Vihma ja Talvik teha selle kättesaadavaks tuntud torrentilehe The Pirate Bay vahendusel.

Kahvlile antud kommentaaris sõnas Talvik: "Filmis on oluline koht piraadiparteidele ja teatavasti sai esimene piraadipartei alguse just The Pirate Bay kinnipanemise vastu võitlemisest.

Tahtsime luua pretsedendi Eestis. Maailmas ei ole me esimesed. Pirate Bayst rääkiv film oli vist esimene suur film, mille tegijad ise üles panid."

ACTA vastase võitluse ajal kirjutas Talvik artikli "Meie reliikvia on infovabadus", kus jagab Euroopa roheliste ja piraadiparteide seisukohta, et peamiselt avaliku raha eest tehtud filmid peaksid mingil hetkel kõik tasuta allalaaditavaks muutuma.

Talvik on üksmeelel piraadiparteide seisukohaga, mille kohaselt on autorikaitse ja patendisüsteem tänasel kujul oma aja ära elanud ja need pigem takistavad ühiskonna normaalset arengut.

Filmimehe väitel laaditi uut filmi 19. oktoobril poole päevaga alla üle 300 korra.

Filmi tootis Eetriüksus OÜ ning seda rahastasid Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

Ülaloleval fotol: arutelu pärast "Okupeeri oma müüri" esilinastust, Talvik on vasakul, Vihma paremalt teine