Wall Street Journal vahendab, et treener võib saada tunnis 10-20 dollarit palka. Vanemate sõnul on treenerite eesmärk nagu treeneritel ikka - laps peab saama mängus paremaks. Näiteks ütles lapsevanem Nick Mennen, et varem ei võitnud tema 12-aastane poeg peaaegu ühtegi mängu. "Nüüd on tal umbes 10 kuni 20 võitu," ütles mees.

Fortnite on üks battle royale žanri mängudest - see tähendab, et mängumaailmas on samal ajal mingi kindel arv (tavaliselt 100) mängijat, kellest jääb lõpuks ellu vaid üks (tiim). Ülejäänud mängijad on vaja mängust elimineerida kasutades selleks relvasid või mängukeskkonna mõjusid. Aja möödudes jääb mänguruum järjest vähemaks ning seetõttu tuleb tahes-tahtmata kätte aeg, kus end vastastega väikselt maalapilt elu pärast võitlemaks leitakse. Sarnased mängud on veel näiteks samuti populaarne PUBG ja H1Z1.

Viimase uuendusega sai Fortnite üle maailma kokku 125 miljonit mängijat. Tänu sellele saab firma lubada ulmelisi auhinnafonde - näiteks lubas ettevõte kogu järgmise aasta mänguturniiride auhinnafondiks välja käia miljard USA dollarit. Tõenäoliselt on see ka põhjuseks, miks vanemad on valmis Fortnite'i mänguoskuste arendamisesse raha investeerima.

Samas ei ole suured summad mängutootja jaoks probleem - kuigi mängu allalaadimine ja mängimine on kõigile tasuta, teenis see firmale ainuüksi selle aasta aprillikuus 3 miljardit dollarit. Peaaegu kõik sellest rahast on teenitud mängusiseste esemete ja tantsuliigutuste müügist.

Fortnite'i muudab veelgi populaarsemaks platvormidevaheline mängumudel: lisaks arvutile ja konsoolidele on mängu võimalik mängida ka iOSil ning lähiajal peaks see ilmuma ka Android seadmetele.

Ka teiste arvutimängudega on võimalik raha teenida, kõige suurema üksiku DotA2 mänguturniiri auhinnafond oli 2017. aastal umbes 25 miljonit dollarit.