Portaali vedamise on üle võtnud MTÜ Open Knowledge Estonia (OKEE), kes teatas, et kuna peab oluliseks info kättesaadavust ühiskonnale inimsõbralikus vormis, jätkab OKEE koroonakaardi edasist haldamist vabatahtlikus korras - seniks, kuni selle järele ühiskondlik vajadus on.

„Oleme seejuures avatud koostööks riigiasutuste, kõigi huviliste ja vabatahtlikega," teatas OKEE.

Koroonakaart.ee loodi märtsis Garage48 ja MKM-i korraldatud häkatonil "Hack the Crisis". COVID-19 viirusega seotud info nende veebis pärines terviseametilt, haldus- ja asustusandmed Highsoft ASilt, demograafiline info statistikaametilt. Rakendust haldas algusest peale USA päritolu Eesti teadur Keegan McBride.

Möödunud neljapäeval lõpetas McBride portaali andmete uuendamise, et protestida Eesti valitsuse vähemustesse suhtumise vastu. Koos tegemaga lahkusid portaali tegemise juurest Joonas Puura ja Harry Sild.

Portaali tugevuseks võrreldes riikliku lahendusega on see, et ta oli kasutatav ka mobiilis. Lisaks oli see portaal eesti-, inglise- ja venekeelne.

„Täname ja tunnustame Keeganit koroonakaardi loomise, vedamise ja koostöö eest ühinguga. Koroonakaart on olnud üks selle aasta olulisim avaandmepõhine rakendus ja suurepärane näide sellest, millist kasu avaandmed ühiskonnale toovad. See rakendus on mõeldud teenima avalikku huvi," teatas OKEE.