Testimistulemuste baasil valminud raport toob välja, et vaid 23 rakendust 250-st suutsid 100-protsendiliselt, ilma valeohtusid märkimata kõik reaalsed ohud tuvastada. Kokku suutis vaid 80 rakendust pahavara tuvastada vähemalt 30 protsendilise täpsusega, mis testimisfirma hinnangul on ka reaalselt toimiva rakenduse minimaalne piir.

Test iseenesest oli lihtne - iga rakenduse puhul testiti kokku 2000 eelmise aasta kõige populaarsemat pahavarapaketti, seejuures ei kasutatud emulaatoreid ning rakendused installiti otse telefoni, et nende võimekust kontrollida. Kuna tegemist oli eelmise aasta pahavaraga, oleks pidanud kõik rakendused pahatahtlikud äpid ära tundma.

AV-Comparatives tõi välja, et paljud antiviirusrakendused ei kontrollinud tegelikult allalaetavate andmete sisu, vaid kasutasid lihtsalt nimekirjal põhinevat välistusmeetodit - kui alla laetud andmepaketi nimi pole nimekirjas, siis märgiti see lihtsalt pahavaraks. Kuigi selline meetod peaks tehniliselt telefoni küll viirusevabana hoidma, ei ole see otstarbekas, kuna tihti märgitakse pahavaraks ka rakendused, mis seda tegelikult ei ole.

Nii tuligi välja, et lausa 170 rakendust 250-st ei ole tegelikult päriselt antiviirusrakendusena tõsiseltvõetavad ning mitmetel juhtudel võivad isegi olla ise pahavaralaadsed ning näidata pealetükkivalt reklaame. Mitmete selliste äppide puhul täheldati sarnast kasutajaliidest, mis vihjab, et tegemist võib olla ühe arendaja toodanguga.

"Suur osa antiviirusrakendusi on arendatud algajate poolt või on sellega tegelenud tarkvaraarendajad, kes ei ole keskenunud turvarakenduste turule," ütlesid AV-Comparativesi esindajad. Nende sõnul kuuluvad viimasesse kategooriasse ka arendajad, kes tegelevad äppide loomisega lihtsalt reklaamitulu pärast ning firmad, mis tahavad oma portfooliosse turvarakendust, kuna see aitab luua usaldusväärsust.

Sajaprotsendiliselt pahavara tuvastanud antiviirusrakenduste arendajad olid:

  1. AhnLab
  2. Antiy
  3. Avast
  4. AVG
  5. Avira
  6. Bitdefender
  7. BullGuard
  8. Chili Security
  9. Emsisoft
  10. ESET
  11. ESTSoft
  12. F-Secure
  13. G Data
  14. Kaspersky Lab
  15. McAfee
  16. PSafe
  17. Sophos
  18. STOPzilla
  19. Symantec
  20. Tencent
  21. Total Defense
  22. Trend Micro
  23. Trustwave