Facebook teatas 21. märtsil, et lihtsas tekstifailis hoitud paroolid ei olnud mitte kunagi nähtavad kellelegi väljaspool Facebooki ja samuti ei leitud viiteid, et keegi organisatsiooni siseselt oleks väärkasutanud või ilma eesmärgita paroolidele juurde pääsenud.

18. aprillil lisati samale uudisele väike täiendus: "Pärast seda, kui me selle postituse tegime, avastasime veel täiendavaid loetavas formaadis salvestatud logifaile kasutajate Instagrami paroolidega. Me hindame, et see probleem puudutab miljoneid instagrami kasutajaid."

Facebook teatab samas, et inimeste informatsiooni kaitsmine on nende jaoks väga tähtis, seda parandatakse koguaeg ja ka nüüd avastatud infolekke augud on ära likvideeritud.

Ettevõte ei ole öelnud, miks neil kulus neli nädalat selle täiendava infokillu avaldamiseks.

Kuu aja tagune paroolimure tuli ilmsiks pärast seda, kui internetiturvalisusele keskendunud KrebsOnSecurity sellest teada andis. Umbes 20,000 Facebooki töötajal oli juurdepääs Facebooki paroolidele, ütles anonüümne allikas väljaandele.

Nüüd teame, et samamoodi olid ka miljonid Instagrami paroolid ripakil. Kuigi Facebook teatab, et kuritarvitustele viiteid ei ole, oleks ikkagi tark oma paroole vahetada. Paroolide vahetamine aegajalt on niikuinii soovituslik, miks mitte seda nüüd teha.

Paljud Instagrami kasutajad maadlevad niigi juba sagedaste häkkimiskatsetega. Kasutajad, kelle kontod ära häkitakse, ei saa neid aga tihti tagasi platvormi vigase tugisüsteemi tõttu.

Asjaolu, et nii paljud paroolid olid kaitsmata, ei toeta kuidagi ettevõtete väiteid selle kohta, et kasutajate turvalisus on nende jaoks oluline.

Aga sama palju murettekitav on seegi, et ettevõte poetas uue tõsise mureuudise kuu aega vana artikli sisse ajal, mil maailma tähelepanu tõmbas üks suur poliitiline sündmus. Ilmselt oli selle taga lootus, et nende käkk mattub muude uudiste alla.