Stories toimib üsna lihtsalt. Äpi avaekraani ülareal on (pärast Instagrami värskendamist) nende inimeste profiilipildid, keda sa jälgid. Kui neil on Storiesi alajaotusse lisatud midagi uut, mida sa võiksid vaadata, on profiilifoto ümber värviline ring.

Nagu Instagram ise teatab, ei pea nüüd keegi enam liigse postitamise pärast muretsema, kuna 24 tunni pärast on Storiesi lahtrisse laetud materjal haihtunud. Enda "lugusid" saab isikupärastada neile teksti lisades, sõrmega midagi juurde joonistades ja nii edasi. Laike ja avalikke kommentaare Stories-kategooria postidele lisada ei saa, küll aga saab igaüks näha seda, kes tema poolt üles laetud "lugu" vaadanud.

Ehkki Instagram teatab oma blogis, et uus lisavidin on ülemaailmselt saadaval paari nädala jooksul, on praegusel hetkel Eestis rakendust uuendades see kohe rakenduses olemas.

Omapäraseks ja mõnevõrra jultunuks teeb Instagrami uue lükke see, et tegu on Snapchati poolt juba mitu aastat tagasi välja tuldud lahenduse koopiaga, isegi nimi on sama. Ent Instagrami tegevjuhi Kevin Systromi jaoks on see kõik täiesti normaalne - nagu techcrunch.com-ile ütles, väärib Snapchat kogu tunnustust, ent nüüd on lihtsalt nende väljamõeldud formaat teise kanalisse üle toodud.

Systrom tõi vastunäite, et Instagram tõi rakendustesse filtrid, mida nüüd nii mõnigi teine äpp kasutab. "Asi pole selles, kes mille leiutas, vaid selles, kuidas sa mingi asja üle võtad, oma kanalisse tood ning sellele enda vindi peale keerad," lausus ta.