KidEdi loonud Innovation OÜ arendusjuht Alari Truuts peab hariduslikke äppe lähikümnendi olulisemaks väljakutseks nutiseadmete kasutamises.

"Me oleme nutiseadmetega juba harjunud ja kasutame neid üha enam. Lapsed ka. Kuid vähesed mängud pakuvad võimalust arendada midagi peale pöialde liikumiskiiruse.

Elus toimetulek eeldab aga enamat. Olles ka ise hoolivad lapsevanemad, soovime luua võimaluse lapsi harida nendesamade nutiseadmete abil."

Kui KidED aktiveerida, hakkab see valitud aja järel nutiseadmekasutajale küsimuse esitama. Esmane valik ülesandeid on tasuta, neid saab äpisiseselt ka juurde osta.

Seda võib teha paketipõhiselt (0,5 eurot tükk) või tellimusena (kuu 4 või aasta 40 eurot). Pakettide mahud erinevad, aga igaühes on vähemalt 10 teemapõhist küsimust.

Truuts lisab e-kirjas Fortele, et nad lisasid just kolm tasuta demopaketti - esialgses paketis on igas keeles 32 küsimust eri teemadel ja kolmes uues demos viis küsimust igas keeles.

Rakendust saab mitmel moel seadistada. Valida saab küsimuste vahelise aja pikkuse, raskusastme, korraga ilmuva küsimuste hulga ning ka seda, kuidas nutiseade valesti vastamise korral käituma peab.

Kuna KidEd on loodud Eesti arendajate poolt, on loomulik, et see pakub ka eestikeelset kasutajakeskkonda.