Uus platvorm on saadaval alates iPhone'i versioonist 6s, mis tähendab, et kõik iPhone'id, mis toetasid iOS 13 toetavad ka iOS14. Pahameele põhjustas uus platvorm seetõttu, et paljud olemasolevad rakendused ei pruugi sellel korrektselt töötada ja sotsiaalmeedias jagatakse juba nõuandeid, kuidas iOS14 installimisest pääseda.

Kui vaadata uute funktsioonide köögipoolele kasutaja seisukohast, siis on kõige olulisem uuendus vidinad ehk widgetid. Ehk siis: avaekraanil ei saa kuvada mitte üksnes äppide ikoone vaid ka veidi suuremaid aknaid, milles olev info automaatselt uueneb - olgu selleks e-kirjad, ilmainfo, kalender või pangakonto seis. Androidil on vidinad olnud kasutusel juba nii ammu, et selle algusaega ei mäleta enam keegi.


Kuid iOSil on Androidiga võrreldes ka üks eelis nimega Smart Stack - ta võib eri aegadel kuvada kasutajatele avaekraanil erinevate vidinate sisu - sõltuvalt kasutajate rutiinidest.

Kohe on iOS14ga kaasas järgmised vidinad: Batteries, Calendar, Clock, Files, Fitness, Maps, Music, News, Notes, Photos, Podcasts, Reminders, Screen Time, Shortcuts, Siri Suggestions, Stocks, TV, Tips, Weather.

Teine Androidilt „laenatud" „uuendus" on funktsioon nimega App Library. See loob võimaluse luua avaekraanile kaustu ja koguda neisse temaatiliselt eri rakendusi.

Kolmas märkismisväärne uuendus on see, et iPadidelt jõuab iPhone'ides pilt-pildis funktsionaalsus, ehk mõned rakenduses - olgu selleks YouTube, Netflix või muu - vaadatud video jätkab väiksemas aknas mängimist ka siis, kui telefonis muid asju uurida.

YouTube'i äpp suudab nüüd iOS'is videoid mängida 4K-kvaliteedis (tuleb videosettingutes määrata kvaliteediks 2160p). Sissetuleva kõne teade ja Siri eri vaated ei kata aga enam kogu ekraani vaid ainult osa sellest. Lisaks andis Apple alla ja lubab nüüd kasutajatel vaiksebrauseriteks ja meiliklientideks valida ka konkurentide äppe - olgu neiks Chrome või Outlook.

Veidi segane ja uurimist vajav uuendus on nimega App Clips, mis peaks võimaldama osasid äppe kiirelt kasutada ka ilma, et neid täies mahu alla laadida. Näiteks on toodud parkimisäpp ParkWhiz, mille peaks Ameerikas saama parklas leitava QR-koodi skannimisel saama kiirelt ja osaliselt alla laadida ning sel viisil „poolpiduselt" kasutada.

Uuendusi sai ka kaardirakendus ja tõlkeäpp. IMessages äpis saab aga nüüd kasutajaid nimeliselt „tagida", ehk siis Facebook Messengerist ja Skype'ist ammu teada-tuntud funktsionaalsus on jõudnud ka sellesse rakendusse. Veebilehitsejal Safari ilmus nüüd võimaluste nimekirja ka veebilehtede tõlkimise esimene versioon.

Microsoft jõudis juba teada anda, et tema Outlook on uue iOS 14ga ühildumiseks valmis ning selle rakenduse võib vabalt määrata iPhone'i põhiliseks meiliäpiks. Sama käib Google Chrome veebilehitseja kohta.

Täisnimekirja iOS 14 uuendustest saab lugeda Apple'i veebilehel.