4K UHD tähendab, et ekraanipilt koosneb 3840 x 2160-st pikslist, mida on neli korda enam kui seni levinud täiskõrglahutus pakub. Selle nägemiseks on vaja ka vastava võimekusega ekraani, näiteks arvuti, nutiseadme, või teleri küljes.

Sellise kvaliteediga rip'e siiani liikvel praktiliselt ei olnud ja isegi ametlikult müüdavat sisu leidus vähe. Olukord hakkas aga tasapisi muutuma siis, kui turule jõudsid UHD Blu-ray filmikettad.

Videoteenused eesotsas suurte poistega Netflix ja Amazon pakuvad 4K sisu aga juba mõnda aega. Nüüd siis on nupumehed leidnud võimalusi tarkvaralised kaitsed üle trumbata, et kraam avalikult kättesaadavaks teha.

Esimene Netflixi 4K rip ilmus veebi juba augustis, see on eduka telesarja "Breaking Bad" ("Halvale teele") esimene osa, mis tähendas 17,73 GB allalaadimist. Sisu bitikiirus on 41,3 Mbit/s, nii et keskmine arvuti seda ilmselt sujuvalt maha ei mängiks.

Vahepealsetel kuudel on valitsenud vaikus, aga nüüd korraga jõudis veebi juba suurem kogus 4K rip'e, millega tegelevad paljud piraatide grupid. Kuuldavasti töötavad need ka paremini kui esimene pääsuke.

Nii Netflixi kui ka Amazoni valikust on piraatkoopiatena veebi jõudnud nii uut kui ka vanemat kraami, näiteks ulmepõnevik "Looper" (2012, "Ajasõlm", peaosades Joseph Gordon-Levitt ja Bruce Willis) ning sarjad "The Man in the High Castle" (ulmeguru Philip K. Dicki samanimelise romaani põhjal) ja "Jessica Jones".

Sujuvalt jooksvate 4K rip'ide valmistamine pole siiski kerge töö, esiteks on vaja enam kui 100 GB sisu alla laadida. Paljud piraadigrupid on hakanud siiski katsetama, kuigi tulemused on vahel kõikuva kvaliteediga.

See pole ilmselt juhus, et digibokside Roku ja Fire TV 4K toega mudelid ilmusid müügile natuke enne rip'ide esimest lainet.