Küsitluse põhjal on endast alastipiltide saatmisel innukaim grupp 16-24-aastased noored, kelle hulgast on seda teinud 26% vastanutest.

Võrdluseks, et 25-34-aastaste hulgas on see suhtarv 12%. Suurima tõenäosusega teevad sellist asja vene keelt kõnelevad noored ja naised.

Tele2 klienditeenindusdirektori Sirli Seliovi sõnul tasub privaatseid sõnumeid saates säilitada kriitikameel: “Kui suhe peaks inetult lõppema, siis võib sellisest materjalist saada kättemaksu või väljapressimise vahend. Kindlasti ei tasu saata pilte näiteks internetituttavale, keda hästi ei tunne."

Ta lisab, et privaatsete piltide ja sõnumite saatmiseks on turvalisi äppe nagu Confide. Selle teel saadetav on krüpteeritud, sõnumeid ei saa edasi saata ega salvestada ning need kustuvad peale lugemist.

Teine võimalik oht on häkkeri ohvriks langemine või telefoni kaotamine: “Uuringust selgub, et 38% ei sea telefonile isegi ekraanilukku ja selle kaotuse puhul näeksid kõik selle sisu."

Oluline nutiseadmetega seotud riskikäitumine on veel ebakainena tehtud telefonikõne, saadetud sõnum või sotsiaalmeediasse postitamine.

Kuni 24-aastastest noortest on helistanud või saatnud sõnumeid ja pärast kahetsenud 35% vastanutest, aga 25-34-aastastest tervelt 44%.

Veebi postitatud pildid või kommentaarid võivad sinna aastateks ringlema jääda. “Kõige kindlam on pidusena postitusi mitte teha, aga kel selleks soodumus, siis kasutage alkolukuna toimivaid äppe. Näiteks Drunk Lock ja Drunk Mode võimaldavad sõnumisaatmise kindlaks perioodiks kinni keerata,” ütleb Seliov.

Tele2 tellitud tarbijakäitumisuuringust selgub ka, et:

* 16-24 ja ka 25-34-aastastest on 31% kasutanud kaaslase leidmiseks kohtinguäpp

* 16-24-aastastest 36% on jätnud kellegi maha telefonikõne või sõnumi teel (25-34-aastaste puhul on see suhtarv 26%)

Uuring toimus veebi teel tänavu oktoobris. Küsitluses osales 500 internetikasutajat vanusega vähemalt 16 eluaastat.