Projekti eestvedajatel oli plaan kuuga kokku saada 950 000 dollarit arendusrahasid. Vähem kui ööpäev pärast projekti avalikustamist oli erainvestoritelt laekunud juba ligi miljon dollarit, kirjutab Kahvel.ee.

Rahade kogumine kestab 9. augustini, olgugi et praegusel hetkel on on eesmärgiks seatud summa ligi neljakordselt ületatud. Mis teeb OUYA konsooli niivõrd ihaldusväärseks?

OUYA kujutab endast telerile mõeldud Androidi operatsioonisüsteemil töötavat mänguseadet. Android osutus valituks sellepärast, et praegusel hetkel on kuumim kaup ülivõimsad nutitelefonid ja tahvelarvutid ning neile toodetakse ka suurimas mahus mänge ja rakendusi.

Konsooli riistvara on plaanide järgi analoogne tipptaseme nutitelefonide-tahvlite sisuga. Kuna puuduvad mured aku mahutavuse ja ruumipuuduse pärast, võib oodata siiski midagi võimsamat.

Plaanitakse luua ka süsteem, mille järgi kõik mängud peavad kasvõi mingil määral tasuta mängitavad olema – midagi trialitele ja demodele sarnast, kuid loodetavasti paremat.

Tänu Androidile on mängude tootmine kiirem ja soodsam kui traditsioonilistel konsoolidel. Tootjal on paremad tingimused ning lõppkasutajale on suurem ja soodsam valik sisu: win-win.

Iga OUYA on ka täiesti lukuvaba, häkitav ning ei küsi eraldi ostetavaid tarkvaraarenduskomplekte-litsentse. Androidikogemustega tarkvaraarendajaid leiab tänapäeval iga nurga pealt, seega ei pea konsooli saabudes ootama kuid, kuni mängude valik piisavalt suur on.

Kõige silmapaistvam on siiski konsooli väljahõisatud maksumus. Masse meelitab ligi 99dollarine hinnasilt. 90% tõenäosusega oleks Euroopas hind sama, ainsa vahega, et $ asendab €. Kui plaan läbi läheb, on mängukonsoolide 8. põlvkonnas tulemas vägagi huvitavad ajad.

Tutvu ka OUYA leheküljega Kickstarteris!

Fotod: ekraanitõmmised videoklipist

Jälgi Forte uudiseid ka Twitteris!