Paraku on varasemad väljalasked nagu nelja aasta vanune Windows 7 ja isegi 12 aasta eest ilmunud XP endiselt nii populaarsed, et masside mõjutamiseks jäävad ainult väsimatu turundus ja ootuspärased jõuvõtted (tahad osta uue arvutikomplekti, pead leppima Windows 8ga).

Tänu JavaScripti üllatavale võimekusele ja paindlikkusele saavad vanemate Windowside himustajad nüüd kasutusele võtta ka Windows 1.01.

Selle hüve nautimiseks ei pea enam midagi kuhugi paigaldama, 1985. aasta novembris väljastatud 1.01 töötab otse netibrauseris.

1.01 ja üldse opsüsteemi MS-DOS graafiliseks pikenduseks loodud esimene Windows on tänapäevaste lahendustega harjunud silmale natuke võõrastav. Kasvõi seetõttu, et see on mustvalge.

Mitu siiani kasutusel ja tuntud rakendust on aga juba olemas – MS Paint, Notepad ja Calculator.

1.01 võimaldab algelise tegumiriba abil ka DOSi rakendusi multitegumtööle seada. Näeme ka, kust pärineb tegelikult hilisemates Windowsides (Vista/7/8) tavaline võimalus rakendusi tegumiribale kinnitada.

Windows 1.01 brauserivarianti jooksutab JavaScriptis kirjutatud emulaator PCjs, mida toetavad kõik suuremad brauserid kuni Androidi-Chrome'ini ning iOSi-Safarini välja.

Kui see peaks liiga kiiresti igavaks muutuma, astu tulevikku samuti brauserisse paigaldatud Windows 3.0 või Mac OS System 7.0.1 abil!