Viskame pilgu peale seitsmele Eestis tehtud äpile, mida tasub kindlasti järele proovida, kirjutab Kuvar.ee.

Smart-ID – nagu Mobiil-ID, aga tasuta, lihtsam ja veidi teistmoodi

Smart-ID on eestlaste uusim leiutis, mille üle võib uhkust tunda. Tegemist on äpiga, mis pärast paariminutilist seadistamist võimaldab isikut tuvastada SEB, Swedbanki, Isigni, DigiDoci, Starmani, eKooli, Kaubamaja, Selveri, I.L.U., Creditinfo, LHV ning Telia lehekülgedel.

Kuna pankade kaudu saab siseneda ka paljudele teistele lehtedele (näiteks Maksu-ja Tolliamet ja Eesti Energia), on kasutusvõimalusi sellel juba päris hulganisti.

Smart-ID kasuks Mobiil-ID ees on toimivus kõikjal riikides (vaja on internetiühendust), võimalus kasutada ilma SIM-kaardita (internetiühendus on endiselt vajalik) ning kõige parem on see, et teenus on kasutajatele täiesti tasuta. Küll aga peavad maksma ettevõtted, kes seda oma veebis või äpid kasutada soovivad.

Smart-ID kasutamine on lihtne: kui äpp on Google Playst või App Store’ist nutiseadmesse paigaldatud, tuleb arvutis ennast ID-kaardi või Mobiil-ID vahendusel tuvastada.

Pärast seda tuleb luua PIN1 ja PIN2 koodid ning edaspidi saab saab paljudel saitidel ennast tuvastada ainult nutitelefoni või tahvelarvutiga: peale koodi sisestamist tuleb ekraanile nõustumist/mittenõustumist küsiv aken ja kui nõustuda, oletegi sisselogitud.

Barking – parkimise jagamismajandus

Barking on tänapäevane parkimisäpp, millega ei pea enam kunagi parkimiskohta otsima juba täis parklas.

Äpi (saadaval Androidile ja iOSile) vahendusel on võimalik näha GPSi kaudu lähimaid vabu autoparklaid ja nende hindu. Kui sobiv parkla on valitud, saab selle juurde sõitmiseks kasutada navigeerimisvõimalust ja näha selle täiendavat infot, sealhulgas pilte.

Paljud parklad on tõkkepuude või väravatega, mille avamiseks tuleb vaid nupule vajutada. Parkimise lõpetamine ja väljumine on sama lihtne – see on vaid ühe nupulevajutuse kaugusel.

Maksemeetoditeks on mobiilimakse (tasu lisatakse järgmisele mobiiliarvele), krediitkaart või Barkingu ettemaks. Lisaks kõigele sellele on võimalik parkimiskohti ka ette broneerida, mis on eriti kasulik näiteks teatrisse- ja kinnomineku ajal, kui täpselt teada, mis ajal ning millist parklat täpselt vaja kasutada on.

Barkingu võimalused ei piirdu ainult parklate kasutamisega ja nende eest tasumisega. Need, kellel on regulaarselt vabu parkimiskohtu (eeldatavasti ettevõtete kontorid), saavad neid kindla summa eest teistele kasutamiseks üürida.

Lingvist – adaptiivne keeleõpe

Hoolimata sellest, et keeleõppimise äppe on lugematul hulgal juba tehtud, otsustas Eesti ettevõte Lingvist muuta keelte õppimise kõige efektiivsemaks.

Selle peale tekib muidugi suur küsimus: kuidas see siis töötab? Esiteks – Lingvist õpetab ainult neid sõnu, mida statistiliselt kõige rohkem vaja on. Teiseks – algoritm mõistab, millised sõnad on selgeks saanud ning milliseid on vaja veel korrata, liikudes kiiremini mööda sõnadest, mis juba meelde jäänud on. Kolmandaks – äpp muudab vastavalt kasutaja teadmistele ülesandeid reaalajas, mille tulemuseks on kiireim võimalik õppimisaeg.

Keele õppimine toimub äpis kolme moodi: vajalike sõnade näitamine ja meeldejätmine, tekstide lugemine ja nendest aru saamine, loomuliku kõnetempoga helifailide kuulamine ja nende mõistmine.

Lisaks on äpis võimalik jälgida oma edusamme ja eesmärke. Hetkel õpetatavateks keelteks on prantsuse ja inglise, tulevikus lisandub teisigi. Äpp on saadaval nii Androidile kui iOSile.

CollectNet – tasuta pakiautomaadid

Kellel oleks tänapäeval aega, et kellegagi kokku saada kauba üleandmiseks? Peaaegu mitte kellelgi.

Just seda kasutajagruppi silmas pidades lõi Eesti pakiautomaatidega tegelev ettevõte Cleveron uue teenuse CollectNet, mis kasutab tootja kuulsaid PackRobot nimelisi täisautomaatseid pakiroboteid, mille juures isegi ei pea kätt ulatama vastava kapi poole, vaid robot toob kõik pakid sama ukseni.

Kuna pakirobot pole eriti suur pindalalt, on seda võimalik paigaldada paljude kaubanduskeskuste ette, kus napib ruumi.

Äpi (saadaval Androidile ja iOSile) vahendusel saab teada koodi, mis pakiautomaadi ekraanil sisestada. Paki kättesaajale saab saata äpi kaudu koodi, millega pakk samast pakiautomaadist 7 päeva jooksul kätte saada.

E-poodidele pakutakse samasugust võimalust jätta pakke ostjatele samasse automaati ehk kasutada pakiautomaati üleandmispunktina. Kõige parem selle juures on see, et pakiautomaadi kasutamine kättesaamispunktina on täiesti tasuta.